De dame van het Voorhout

Marja Visscher
Bekijk boek

234 pagina's / 8.8MB
8 uur / 728.5MB

Bookchoice tipt: een historische roman over een huwelijk in de hogere Haagse kringen van de achttiende eeuw.

Isabel, onze operationele manager, heeft weer een fijne boekentip voor je: ‘De dame van het voorhout’. Ze vertelt je zelf waarom jij dit boek niet mag missen:

“‘De dame van het Voorhout’ vertelt het levensverhaal van Johanna van Coesveld, dat start in het jaar 1700. Johanna is amper zestien jaar als zij min of meer van huis wegvlucht. Thuis moet ze flink meehelpen in de huishouding, ze heeft zeven broertjes en zusjes en haar moeder is zwak en bedlegerig. Maar ook haar vader die herbergier is, weet hoe hij Johanna moet inzetten.

Johanna is een aantrekkelijk meisje en regelmatig laten bezoekers van de herberg hun oog op haar vallen. Haar vader denkt dat Johanna de mannelijke aandacht zelf opzoekt en wil haar elders in dienst stellen. Maar dat laat Johanna zich niet gebeuren. Ze besluit haar lot in eigen hand te nemen en zoekt de weduwnaar Herman Op den Olijdam op die een huishoudster nodig heeft. Binnen mum van tijd is ze van onschatbare waarde op het landgoed.

Maar een reeks van gebeurtenissen zorgt ervoor dat Johanna verhuist naar Zeeland en daarna naar Den Haag, steeds in dienst van diverse gegoede heren die Johanna door haar organisatietalent en werklust niet kunnen missen.

En dat niet alleen, Johanna slaat meer dan eens een huwelijksaanzoek af. Ooit is ze zo beschadigd geraakt dat ze zich heeft voorgenomen haar hart nooit meer echt te openen. Of zwicht ze uiteindelijk toch voor de adellijke raadpensionaris Simon van Slingelandt?

Marja Visscher heeft zich grondig verdiept in de geschiedenis en de tijd waarin haar verhaal zich afspeelt, komt prachtig tot leven. Maar vooral interessant is om te lezen hoe het Johanna lukt om haar eigen koers te varen en uiteindelijk een comfortabel bestaan op te bouwen. Fans van historische romans zullen zeker genieten van dit boeiende verhaal!”

Wist je dat?

  • Je kunt jouw boeken 2 maanden lang downloaden op onze website.
  • In onze app kan je jouw boeken 1 jaar lezen en luisteren.
  • Meer informatie over het downloaden van de boeken en het overplaatsen naar een apparaat naar keuze, vind je op de hulppagina.