En altijd maar verlangen

Frénk van der Linden
Frénk van der Linden
Bekijk boek

En altijd maar verlangen

Frénk van der Linden
Frénk van der Linden

240 pagina's / 5.7MB
4 uur / 346MB

Bookchoice tipt: van der Lindens persoonlijkste verhaal ooit

Melissa stelt onze boekselecties samen en tipt deze maand ‘En altijd maar verlangen':

"Journalist en programmamaker Frénk van der Linden maakt in 'En altijd maar verlangen' een prachtig portret van zijn ouders, de tijd waarin ze leefden en hun (v)echtscheiding. Met veel aandacht voor hun beider karakters, de onhebbelijkheden van zijn vader en zwaktes van zijn moeder, beschrijft hij door middel van brieven hoe het tussen hen tot een scheiding komt. En, net zo belangrijk, hoe onmachtig hij zich als kleine jongen daaronder voelt. Om een daad te stellen tegen het 'verraad' van zijn moeder die koos voor een andere man, besluit hij om samen met zijn zus zich tegen zijn moeder te keren. Ze schrijven zelfs een brief naar de rechter dat zij hun moeder niet meer willen zien.

Pas jaren later ontstaat er weer contact. Pijnlijk mooi wordt duidelijk dat Frénk en zijn zus niet alleen hun moeder, maar vooral zichzelf, veel tekort hebben gedaan door hun moeder uit hun leven te bannen. En dat geldt ook voor hun ouders zelf. Door een radicale keuze te maken en elkaar volledig buiten te sluiten, blijven ze emotioneel met elkaar verstrikt. Na lange gesprekken met zijn ouders blijkt dat ze nog steeds sterke gevoelens voor elkaar koesteren. Frénk krijgt zijn vader zover om samen bij zijn inmiddels bejaarde en verzwakte moeder op bezoek te gaan.

Tot zijn grote verbazing vallen ze elkaar min of meer in de armen en blijkt dat de liefde en het verlangen nooit helemaal weg was. Ze voeren nog een aantal mooie gesprekken en vertroetelen elkaar. Ik was ontzettend ontroerd door de zachte en menselijke kant die Frénks ouders op latere leeftijd aan elkaar en hun zoon tonen. De liefde is onmogelijk complex, zoveel blijkt uit dit schitterend en zeer persoonlijke verhaal over een vechtscheiding en de dramatische gevolgen, dat uiteindelijk een verhaal over de liefde blijkt te zijn."

Wist je dat?

  • Als lid krijg je elke maand toegang tot acht geweldige boeken, als e-book én luisterboek.
  • Je kan de boeken lezen en luisteren waar en wanneer jij wilt; eenmaal gedownload, zijn de boeken voor altijd van jou!
  • De boekenselectie kan je eenvoudig lezen of luisteren op e-reader, tablet, smartphone of via onze app.