Het meisje in de witte kimono

Ana Johns
Ana Johns
Bekijk boek

Het meisje in de witte kimono

Ana Johns
Ana Johns

368 pagina's / 0.9MB
12 uur / 847.7MB

Bookchoice tipt: een hartverscheurende roman over liefde, familie en onmogelijke keuzes.

Melissa stelt onze boekselecties samen en tipt ‘Het meisje in de witte kimono’ van Ana Johns:

“‘Het meisje in de witte kimono’ is zo'n roman waar je rustig van moet genieten. Het verhaal speelt zich afwisselend in heden en verleden af en gaat over Amerikaanse soldaat Haijme, die tijdens de oorlog tussen Amerika en Japan verliefd wordt op een beeldschoon Japans meisje, Naoko. Als zij hem voorstelt aan haar familie, wordt hij door de gevoeligheden rondom de oorlog direct afgewezen door haar vader. Maar zij blijft haar liefde aan Haijme trouw, mede omdat ze in verwachting van hem raakt. Daarop wordt ze door haar familie verstoten.

Maar in het rumoer en chaos van de oorlog en alle gebeurtenissen, raken Haijme en Naoko elkaar uit het oog. Haijme moet nog een laatste missie op zee volbrengen en ze zien elkaar niet meer terug. Eenzaam en zonder middelen moet Naoko zichzelf en haar baby zien te redden.

‘Het meisje in de witte kimono’ is gebaseerd op ware gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog toen Amerika en Japan tegenover elkaar stonden. Op een bedachtzame manier en met veel zorg en aandacht voor de Japanse cultuur en sfeer, reconstrueert de schrijfster die bewogen periode in de geschiedenis waarbij vele baby's van gemengd bloed in een weeshuis terecht kwamen. Een prachtige historische roman over liefde, familie en de zoektocht naar identiteit.”

Wist je dat?

  • Als lid krijg je elke maand toegang tot acht geweldige boeken, als e-book én luisterboek.
  • Je kan de boeken lezen en luisteren waar en wanneer jij wilt; eenmaal gedownload, zijn de boeken voor altijd van jou!
  • De boekenselectie kan je eenvoudig lezen of luisteren op e-reader, tablet, smartphone of via onze app.