Op het eerste gezicht

Nick Hornby
Nick Hornby
Bekijk boek

Op het eerste gezicht

Nick Hornby
Nick Hornby

352 pagina's / 4.2MB
10 uur / 613MB

De nieuwste roman van bestsellerauteur Nick Hornby.

De 42-jarige Lucy ligt in scheiding. Wat in eerste instantie het perfecte huwelijk leek tussen twee mensen die bijna alles gemeen hebben, is geëindigd in een regelrechte ramp.

Terwijl haar ex zich verder wentelt in zijn alcoholisme wordt Lucy spoorslags verliefd op Joseph, hulpkracht bij de plaatselijke slager in Lucy's chique, witte wijk in Noord-Londen. De liefde is geheel wederzijds. Alleen hebben zij ogenschijnlijk niets gemeen. Joseph is van arme komaf, laagopgeleid, twintig jaar jonger en zwart. Tegen de achtergrond van de brexit – en de scheidslijnen die deze blootlegt tussen Lucy's bemoeizuchtige vriendenkring en de omgeving waar Joseph vandaan komt – tekenen zich de asymmetrieën in hun relatie nog scherper af. En toch voelt het precies goed.

Nick Hornby heeft ondertussen al heel wat titels op zijn naam staan, waaronder ‘About a boy’, ‘High Fidelity’ en ‘Funny Girl’. ‘Op het eerste gezicht’ is niet zomaar een liefdesverhaal: door de achtergrond van het verhaal en de actuele thema’s, is dit een zeer scherp en actueel boek. De herkenbare personages en fijne schrijfstijl van Hornby, maken van ‘Op het eerste gezicht’ een boek waar je maar al te graag in wilt verdwijnen.

Wist je dat?

  • Als lid krijg je elke maand toegang tot acht geweldige boeken, als e-book én luisterboek.
  • Je kan de boeken lezen en luisteren waar en wanneer jij wilt; eenmaal gedownload, zijn de boeken voor altijd van jou!
  • De boekenselectie kan je eenvoudig lezen of luisteren op e-reader, tablet, smartphone of via onze app.