Welkom terug op onze boekenblog, waar wij jou bijpraten over de topselectie van april! Nu het weer warmer wordt en de bloemen bloeien, hebben we een aantal titels samengesteld die aan alle leesvoorkeuren voldoen. Van aangrijpende thrillers tot hartverwarmende feelgoods en indrukwekkende romans, wij hebben voor elke smaak en stemming wat wils. Dus pak je favoriete drankje, neem plaats op je favoriete leesplek en duik samen met ons in deze acht boeiende boeken die je zullen vermaken en inspireren!

Spannende thrillers

Ben je een fan van bloedstollende, nagelbijtende thrillers die je op het puntje van je stoel houden? Kijk dan niet verder dan deze selectie spannende e-books en luisterboeken!

De langverwachte terugkeer van detective Erika Foster is hier en haar team is bezig met een nieuwe moordzaak. In ‘Fatale Waarheid’ van Robert Bryndza hoort Erika Foster tijdens een avondwandeling in de buurt van haar nieuwe appartement een vrouw gillen. Ze heeft zojuist het lijk van haar zus aangetroffen, die op brute wijze is vermoord. Het blijkt Vicky Clarke te zijn, een actrice met een eigen true crime-podcast. Maar dan blijkt dat het lichaam fout geïdentificeerd is: het is niet Vicky, maar een coassistent die in hetzelfde gebouw woonde. Erika leidt nu naast een moordzaak ook een vermissingszaak en moet Vicky vinden, voordat de moordenaar dat doet. Dit is een nieuwe topthriller van de auteur van ‘Meisje in het ijs’. Spannend, doodeng en verslavend; het mysterie achter de moordenaar houdt je scherp en de personages zijn prachtig neergezet!

‘Dode hoek’ van M.W. Craven is een aangrijpend verhaal over spanning, intrige en gevaar. Het boek zal je elke pagina doen verslinden terwijl je probeert het mysterie op te lossen voordat de personages dat doen. Rechercheur Washington Poe wordt opgeroepen naar een aftands bordeel in Carlisle waar een man is doodgeslagen met een honkbalknuppel. Poe jaagt normaal echter op seriemoordenaars, en dit lijkt toch vooral een uit de hand gelopen ruzie tussen een pooier en zijn klant. Waarom klopt er niets aan het achtergrondverhaal van het slachtoffer terwijl dat eerder al compleet is doorgelicht? En wat is de connectie met een perfect uitgevoerde bank overval van drie jaar geleden, een overval waar niets werd gestolen… Dit boek is de vierde thriller van de talentvolle Craven en biedt alles wat je maar kunt wensen in een spannend boek, van actie met een hoge inzet tot schokkende onthullingen, en dat alles met een gezonde dosis humor. Speciaal voor crime fans die zich in een bloedspannend verhaal willen en kunnen verliezen!

De laatste thriller uit deze selectie is de beklemmende Australische debuutthriller van Shelley Burr. ‘In de schaduw’ is een ontdekking dat direct in de prijzen viel en wereldwijd werd geprezen en vertaald. Negentien jaar geleden verdween haar zus Evelyn zonder een spoor achter te laten. Mina McCreery is nog steeds bezig met het verwerken van die ingrijpende gebeurtenis. Destijds was de publieke belangstelling voor de zaak enorm, maar die is helemaal weggeëbd, ook al staat er nog een geldbedrag van 1 miljoen dollar open voor de gouden tip. Dan biedt privédetective Lane aan de zaak opnieuw te onderzoeken, maar Mina weigert omdat ze uit ervaring weet dat dat weer veel ongewenste aandacht met zich zal meebrengen. Toch weet Lane haar zover te krijgen toestemming te geven, al verzwijgt hij dat hij zijn eigen duistere redenen heeft om de zaak te heropenen… Dit is een duister verhaal vol onderhuidse spanning in een setting die voor Nederlandse lezers tot de verbeelding spreekt. Met goed beschreven personages en een snel plot dat je op het puntje van je stoel houdt, zal dit boek zelfs de meest veeleisende mysterielezer tevreden stellen!

Indrukwekkende romans

Als je een fan bent van de adembenemende kunst van Vincent van Gogh, dan wil je dit op waarheid gebaseerde verhaal dat de vrouw achter de man beschrijft, niet missen. De meeste mensen kennen het verhaal van Van Goghs bewogen leven en zijn verbluffende kunstwerken, maar weinigen kennen het verhaal van de vrouw die zijn leven en artistieke visie hielp vormgeven.

‘Mevrouw van Gogh’ van Caroline Gauchi is een een meeslepend verhaal voor liefhebbers van historische romans. Om het uitlekken van een schandaal te voorkomen verhuist de Nederlandse Johanna Bonger in het jaar 1888 naar haar broer in Parijs. Ze groeit uit tot een graag geziene gast in de kunstwereld, zeker nadat ze trouwt met kunsthandelaar Theo van Gogh. Samen ontfermen ze zich over Theo’s broer Vincent, die tevergeefs een carrière als kunstschilder najaagt. Vincent van Gogh sterft uiteindelijk berooid en anoniem. Decennialang keert Johanna terug naar Amsterdam en ziet wél iets in de kunstwerken. Vastberaden besluit ze alles op alles te zetten om ervoor te zorgen dat Vincents werk alsnog tentoongesteld wordt… Dit is een boek over een sterke vrouw die de schoonheid zag in toen nog onbekende kunst, en zich niet door een met name door mannen bepaalde wereld liet beperken.

In dit boeiende boek volgen we de reis van Johanna van Gogh-Bonger, de schoonzus van Van Gogh en de vrouw die zich onvermoeibaar inzette voor het behoud van zijn nalatenschap na zijn tragische dood. Johanna's verhaal is er een van veerkracht, vastberadenheid en liefde. Download het boek nu en maak een reis door het fascinerende leven van Johanna van Gogh-Bonger!

Literatuur

‘Kijk ons dansen’ is het tweede (maar ook uitstekend los te lezen) deel in de familiekronieken over het gezin van Amine en Mathilde. Amine heeft zijn dorre terrein omgevormd tot een bloeiend boerenbedrijf. Hij en zijn vrouw Mathilde behoren nu tot een nieuwe bourgeoisie en hebben in hun weelderige tuin zelfs een zwembad aangelegd. Maar hun zoon Selim heeft helemaal geen zin om de boerderij over te nemen en vlucht naar het hippieparadijs Essouira. Dochter Aïsha wordt gynaecologe en trouwt met een idealistische economiestudent. Ze geloven in een maakbare toekomst, maar dan raakt het land in de greep van een steeds strenger regime…

‘Kijk ons dansen’ is gebaseerd op Slimani's eigen familiegeschiedenis en gaat over haar moeder die opgroeide op het arme boerenbedrijf van haar ouders maar toch de eerste vrouwelijke gynaecoloog van Marokko werd. Dit boek biedt een indringende kijk op de Marokkaanse geschiedenis, de emancipatie van vrouwen en de betekenis van familierelaties. Als je op zoek bent naar een tot nadenken stemmende en prachtig geschreven roman die je nog lang na het omslaan van de laatste bladzijde bijblijft, dan mag je dit boek niet missen!

In ‘Wolvenkoorts’ van Kerstin Ekman is Ulf Norrstig, een voormalig boswachter, op weg naar zijn camper aan de rand van het bos. Hier ontdekt hij sporen van een wolf, groter dan hij die ooit heeft gezien. Met zijn blik volgt hij het spoor en hij kijkt recht in de ogen van het indrukwekkende beest in de verte. Het oogcontact raakt hem diep en zet hem aan het denken over het leven. Niet lang daarna wordt de wolf gedood, wat verboden is buiten het jachtseizoen. Wie heeft deze laffe daad begaan? Ulf, zelf een lone wolf, is erop gebrand de dader te vinden, maar binnen de dorpsgemeenschap sluiten de gelederen zich. Dit boek is een bijzonder, origineel en enorm goed geschreven verhaal over de almachtige positie die de mens zichzelf toebedeelt, de verhoudingen in een kleine dorpsgemeenschap, en de vraag wat nu echt van waarde is.

Heerlijke feelgood

Tijd voor feelgood! Onderstaande opbeurende, hartverwarmende verhalen laten je achter met een glimlach op je gezicht én een warm gevoel in je hart. Of je nu een opkikker nodig hebt na een zware dag of gewoon op zoek bent naar een gezellige leeservaring, met onze selectie feelgoodboeken zit je goed!

We zijn enorm blij verheugd om de Bookchoice Exclusive van deze maand aan je te introduceren. ‘Alles is relatief’ van Marjolein Vrijenhoek is een heerlijk zomerse feelgood over alle ups & downs van de liefde en wat je daarvan kunt leren. ‘Newly divorced’ Lara boekt een eenoudervakantie in de Dordogne met haar puberdochter en -zoon. Onder de Franse zon ziet ze haar kinderen opbloeien en heeft ze eindelijk tijd te herontdekken wie ze is, na de lange relatie met haar ex Luc. Ze merkt ook dat ze nog prima in de smaak valt bij campingbaas Mathieu. Als haar kinderen worden opgehaald door hun vader, die met ze naar hun Toscaanse villa gaan, besluit Lara wat langer in de Dordogne te blijven. Maar dan belandt ze in haar ergste nachtmerrie: Lara komt voor een keuze te staan die haar toekomst én die van haar gezin zal bepalen… Dit boek is is een heerlijk verhaal over liefde loslaten en hervinden. Feelgood op zijn best!

De tweede feelgood en het laatste boek uit deze knallende selectie is de nieuwe fantastische feelgood van Jane Fallon over online dating en hoe ‘gevaarlijk’ dat kan zijn. In ‘Het perfecte plaatje’ had Joni nooit gedacht dat online daten iets voor haar zou zijn, maar haar dochter haalt haar over het te proberen. Dus ze maakt een profiel aan, maar gebruikt daarin de foto’s van haar zus. Als Ant haar mee uitvraagt, durft ze hem niet te bekennen wat ze gedaan heeft, dus doet ze alsof ze hem laat zitten om hem vervolgens ‘als zichzelf’ te ontmoeten. Ze krijgen een relatie en het leven lijkt haar toe te lachen – tot ze via haar account ontdekt dat Ant nog steeds heel actief is op de app. Als ze contact legt met de andere vrouwen, besluiten ze het er niet bij te laten zitten. Maar dan blijkt dat Ant écht niet is wie ze denken dat hij is, en opeens loopt alles wel heel erg fout… Hilarisch, scherp, eigentijds, een heerlijke nieuwe roman van bestsellerschrijfster Jane Fallon, voor de fans van feelgood met net dat rauwe randje. Een pageturner van de hoogste klasse!

We hopen dat je hebt genoten en uitkijkt naar onze prachtige selectie om aan je lees- of luisterlijst toe te voegen. Elk van deze boeken heeft de kracht om je mee te nemen naar nieuwe werelden, je horizon te verbreden en je achter te laten met een gevoel van verwondering en inspiratie. Dus blijf lekker lezen of luisteren, blijf met ons ontdekken, en wij zullen nooit stoppen met zoeken naar het volgende geweldige boek - want met zoveel getalenteerde schrijvers, weet je nooit wat voor wilde rit je te wachten staat. Veel lees- en luisterplezier!

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.