Het is de eerste van de maand en we weten allemaal wat dat betekent: het is tijd voor een nieuwe, heerlijk selectie waarvan je deze zomer kunt genieten. Lees hieronder alles over de toptitels die voor je klaarstaan. Van spannende thrillers tot heerlijke feelgood, we hebben het allemaal!

  

Spannende thrillers

‘De gunst’ is hét boek voor de zomer. Jude is een succesvol arts en is gelukkig met haar verloofde. Vanuit het niets duikt haar eerste liefde, Liam, op. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze eindigde, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst. Maar van Liam hoort ze niks meer. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie dat haar leven totaal op zijn kop zet. Dit boek is de nieuwe ijzersterke thriller van Nicci French, die al 25 jaar het koningspaar van de thriller wereld zijn. Je bent vanaf de eerste pagina verkocht en leest dit boek in één adem uit!  

‘Bloedbroeders’ is het eerste deel in de Rivierdelta-serie van Arttu Tuominen. In dit verhaal moet Commissaris Jari Paloviita zijn jeugdvriend Antti, die hem redde van meedogenloze pesters, arresteren wegens moord. Weegt de loyaliteit aan zijn jeugdvriend zwaarder dan zijn wettelijke plicht? Een steengoede en aangrijpende thriller met geweldige spanning uit Finland. In de sfeer van Henning Mankell is dit boek een intense, prachtige tragedie. Wees gewaarschuwd, want na het lezen van dit boek blijf je verlangen naar de vervolgdelen!  

‘Harteloos’ is de Bookchoice Exclusive van augustus. Het is de nieuwste thriller van Alice Turner en het derde deel in de succesvolle Motief-serie, maar zeker ook uitstekend los te lezen. In dit deel onderzoekt het Motief team de moord op een dierenactiviste. Dierenartsassistente Patricia wordt midden in de nacht, tijdens het uitlaten van haar hond, aangevallen. Zo op het eerste gezicht lijkt ze het slachtoffer van een ongelukkige samenloop van omstandigheden, maar al snel leidt het onderzoek naar een oude moordzaak. Deze spannende pageturner smaakt naar meer! 

Indrukwekkende romans

Deze maand trakteren we je op een psychologisch-historische roman over de ontmaskering van macht, corruptie en verraad in de hoogste kringen van het Franse hof. ‘De zwarte koningin’ van Catharina Botermans is een indrukwekkend portret van intriges aan het hof. Deze spannende historische roman is perfect voor de lezers van Susan Smit en Tracy Chevalier. Botermans beschrijft beeldend de uitspattingen aan het hof. De paleizen en de politieke situaties zie je helemaal voor je. Een geweldige ervaring om te lezen én naar te luisteren! 

‘Een tijdloze liefde’ van Santa Montefiore is een prachtig verhaal over de vele vormen van liefde – maar vooral over die ene, ware, eeuwigdurende. Liefde, haat, verdriet en jaloezie; het boek bevat alle ingrediënten voor een perfecte roman. In het Noord-Italië van de jaren dertig groeit Evelina op als knappe jongste dochter van de familie Pierangelini. Ze is verliefd op Ezra Zanotti, de muzikaal getalenteerde zoon van een Joodse stoffenhandelaar. Tussen de twee ontluikt een geheime romance, maar als in 1939 Mussolini een verbond sluit met Hitler, komt hun toekomst op losse schroeven te staan. Met een goede opbouw en een mooie einde geniet je vanaf de eerste bladzijde van een prachtig verhaal dat niet weg te leggen is.

  

Indrukwekkende literatuur

‘Sloop’ van Anna Enquist is een boek dat je niet meer loslaat. Componiste Alice Augustus, enig kind in een kil gezin, wordt beschouwd als een belangrijk componist. Alleen weet vrijwel niemand dat ze onder pseudoniem haar geld verdient en een moeilijke jeugd en een woelig liefdesverleden meedraagt. Ondertussen tikt en dwingt de tijd ook, want Alice is bijna veertig en heeft een knellende kinderwens. Kunst, liefde, scheppen en baren; het verhaal geeft het gevoel alsof je één lange therapiesessie van Alice bijwoont. Een mensenleven in al zijn aangrijpende kwetsbaarheid, een echte aanrader! 

Aangrijpende non-fictie

De non-fictie van augustus is een unieke kijk achter de schermen in het huwelijk van iemand met een publieke topfunctie. ’Aan de randen van de dag’ van Femke van der Laan is persoonlijk, indringend en ontroerend. Het verhaal grijpt je bij de keel door de indringende beschrijvingen en nauwgezette karakteristiek van het leven van Femke en haar man Eberhard. Een prachtig geschreven, openhartig portret van een huwelijk dat je gegarandeerd zal ontroeren.

Heerlijke feelgood

Heb je meer zin in een heerlijke feelgood? Wees gerust, want deze maand verwennen we je daar natuurlijk ook mee! 

Sarah-Jane viert haar nieuwe vrijheid (zonder vriend en zonder baan), door op reis te gaan in ‘Italië voor altijd’. Ze is wel klaar met de liefde, nadat haar vorige relatie nou niet bepaald een succes was. In een opwelling besluit ze koud en nat Engeland te verruilen voor Italië, het land waar haar vader vandaan komt. Als haar auto stukgaat in het bergdorpje Montenello, komt garagehouder Riccardo haar te hulp. Dit heerlijke boek van Nicky Pellegrino is een zomerse feelgood over de liefde, vriendschap en goed eten. Verwen jezelf met dit zalige verhaal en droom lekker weg bij Italiaanse sferen met deze verrukkelijke feelgood! 


Ben je nog niet lid van Bookchoice? Alleen deze maand kan jij profiteren van onze zomerdeal: 3 maanden Bookchoice voor 4,99.

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.