De zomerhitte heeft ons in haar greep en de dagen lijken eindeloos te duren. Gelukkig hebben we de perfecte remedie om deze augustusmaand door te komen: een nieuwe verrassende en verfrissende selectie ebooks en luisterboeken! Of je nu je vakantie doorbrengt op een exotisch strand, in de schaduw van een boom, in je eigen achtertuin, of gewoon snakt naar een moment van ontsnapping aan de alledaagse sleur, onze collectie biedt een literair avontuur voor elk humeur. Dit allemaal binnen handbereik met slechts een paar tikken op je scherm. Scroll snel naar beneden en ontdek uitgebreid waarom we zo enthousiast zijn over de augustus selectie die we met zorg hebben samengesteld speciaal voor jou!

Spannende thrillers

'Wat de hulp weet' van Freida McFadden is de langverwachte opvolger van de sensationele bestseller 'De Hulp', en deze keer staat de stoere huishoudhulp Millie weer centraal in een verhaal vol mysterie, onverwachte wendingen en een verrassende einde. Het verhaal neemt je mee in de duistere wereld van Millie, een gewiekste hulp-in-de-huishouding, die verstrikt raakt in een gevaarlijk spel van vriendschap en bedrog. De mysterieuze sfeer en de onthullingen houden je aan het boek gekluisterd tot de laatste pagina. Als Bookchoice Exclusive van augustus is dit boek een absolute aanrader voor thrillerfans!

‘Heeft iemand Charlotte Salter gezien?’ is een meeslepende psychologische thriller die je vanaf de eerste bladzijde in zijn greep houdt. Nicci French heeft opnieuw een meesterlijk verhaal gecreëerd waarin alledaagse angsten en familiedynamiek samenkomen in een duister mysterie. De personages worden op indringende wijze tot leven gebracht, waardoor je als lezer voortdurend in twijfel wordt getrokken. Terwijl rechercheur Maud O’Connor de puzzel probeert op te lossen, ontvouwen zich gelaagde intriges die je nieuwsgierigheid voeden en je geboeid houden tot het onverwachte en bevredigende einde. Een must-read voor liefhebbers van whodunits en mysterieuze verhalen, waarin niets is wat het lijkt en de waarheid diep verborgen ligt in de schaduw van het verleden.

‘Alles op alles’ is een adembenemende thriller die je vanaf de eerste pagina meesleurt in een achtbaan van spanning en emoties. Meesterverteller Paul Cleave weet met meesterlijke precisie een verhaal te weven vol onverwachte wendingen en psychologische diepgang. De vastberadenheid van hulpsheriff Noah Harper om Alyssa te redden, laat je niet los en dwingt je om met hem mee te gaan op een angstaanjagende zoektocht naar de waarheid. Terwijl hij zijn verleden onder ogen moet zien en zijn eigen demonen trotseert, wordt ‘Alles op alles’ een briljante en aangrijpende thriller die je in één ruk uit wilt lezen. Een onmisbaar boek voor iedereen die houdt van spannende en mysterieuze verhalen die je op het puntje van je stoel laten zitten!

Indrukwekkende romans

‘Het Hoedenatelier’ is een betoverende start van een meeslepende nieuwe serie die je meevoert naar het sfeervolle Kassel in 1830. Corina Bomann en Lucinda Riley fans zullen zich meteen thuis voelen in dit prachtige verhaal. Elise Rosen's talent als hoedenmaakster opent de deuren naar een wereld waar ze nooit van had durven dromen, maar als vriendschap en liefde zich verstrengelen, wordt haar leven een emotionele achtbaan van beslissingen en geheimen. Het historische decor en de diepgaande karakterontwikkeling maken dit romantische verhaal een absolute bestseller die je zal betoveren en laten smachten naar het volgende deel van deze onvergetelijke serie.

‘De Maagd van Rosendael’ is een prachtige historische roman die je meeneemt naar het Gelderland van 1405, waar de eigenzinnige Marie d'Harcourt haar leven vormgeeft temidden van politieke intriges en persoonlijke strijd. Uitgehuwelijkt aan de hertog Reinald IV, wordt Marie geconfronteerd met de druk om een erfgenaam te baren, maar haar eigen ambities en liefde voor opvoeding nemen de overhand. Het verhaal raakt je diep, terwijl Marie haar weg vindt in een wereld die niet altijd de hare is en waar ze onverwachte bondgenoten ontdekt in de Gelderse steden. De maagd van Rosendael is een inspirerende en emotionele reis door het verleden, waarin de kracht van familie, geloof en doorzettingsvermogen op meesterlijke wijze worden belicht. Een meeslepende leeservaring die je nog lang bij zal blijven!

Literatuur

‘Ik heb een paar vragen voor je’ van Rebecca Makkai is een indrukwekkend verhaal dat meesleept in een intrigerende mix van mysterie, herinneringen en de complexiteit van menselijke relaties. Terugkerend naar haar elitaire kostschool als gastdocent, wordt Bodie Kane geconfronteerd met verontrustende herinneringen aan haar laatste jaar op Ganby en de onopgeloste dood van haar klasgenoot Thalia. Als podcastmaker en oud-studente begint Bodie te twijfelen aan haar eigen observaties en vraagt ze zich af of de politie destijds wel het onderzoek goed heeft aangepakt. Monika's meeslepende vertelling over ervaringen van vrouwen voegt een diepere laag toe aan het verhaal, waarin humor en aangrijpende momenten elkaar afwisselen. Deze inspirerende en intrigerende mix van mysterie, herinneringen en menselijke complexiteit zal je virtuele bladzijden lang blijven betoveren, en zelfs nadat je het ebook hebt gesloten, zullen de personages en de betoverende verhaallijn nog in je gedachten blijven rondspoken.

‘Shampoo’ van Bert Moerman is een meeslepende roman die je diep raakt, waarin de impact van rolpatronen en het duistere verleden op een familie wordt blootgelegd. Verteld vanuit het perspectief van Christine en haar volwassen kinderen, Lauren en Jerry, ontvouwt zich een aangrijpend verhaal dat begint met een dolverliefde ontmoeting, maar eindigt in een tragisch ongeluk. Terwijl de familieleden elk hun eigen weg vinden om betekenis te geven aan het verlies van hun moeder, worden onderlinge verhoudingen ontrafeld en onthullen ze de diepgaande vraag naar schuld en verantwoordelijkheid. Met een intieme en gelaagde verhaallijn neemt dit boek je mee in de emotionele rollercoaster van een familie die worstelt met hun verleden, terwijl de psychologische spanning de lezer in zijn greep houdt. Een absolute aanrader voor liefhebbers van literaire romans die willen worden meegesleept in een spannend en psychologisch meesterwerk.

Heerlijke feelgood

‘In haar schoenen’ van Jojo Moyes is een heerlijke feelgood roman die je meeneemt op een avontuurlijke reis vol liefde, vriendschap en sisterhood. Wanneer Nisha en Sam elkaars gymtas per ongeluk meenemen, ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap die hun levens compleet verandert. Sam, met haar bescheiden leven en worstelingen, en Nisha, met haar rijkdom die in één klap verdwijnt, ontdekken dat ze beiden niet gezien en eenzaam voelen. Maar samen leren ze dat zelfs degene van wie je denkt dat ze je leven hebben verwoest, je beste vriendin kunnen worden. Het verhaal is een meeslepende mix van vriendschap, humor, romantiek en spanning, met een vleugje mysterie dat je nieuwsgierigheid prikkelt.Moyes' vlotte schrijfstijl en verrassende wendingen maken dit boek een absolute must-read, perfect om van te genieten op vakantie of in je luie stoel.

We kijken ernaar uit om je volgende maand weer te verrassen met een nieuwe selectie van bijzondere verhalen. Tot dan, geniet van de laatste dagen van de zomer en van alle avonturen die nog in het verschiet liggen. Dus duik in de bladzijden, zet je koptelefoon op en laat je meevoeren door de wonderen die onze selectie voor jou in petto heeft.

Het lees- en luisteravontuur wacht op jou!

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.