Het is december en de winter is officieel begonnen, wat betekent dat de allerlaatste selectie van 2022 klaar voor je staat. We eindigen daarom ook met toptitels die je gegarandeerd geweldig gaat vinden en waarmee je het jaar goed afsluit. De luisterboeken zijn ideaal voor een winterwandeling en de e-books heerlijk voor onder de dikke dekens. Heb jij er al zin in?

Spannende thrillers

Het is deze maand weer volop genieten van ijzersterke thrillers. Van #1 bestsellerauteur Karin Slaughter krijgen wij nooit genoeg en haar boek ‘Gewetenloos’ is een thriller die je gelezen of beluisterd moet hebben voor het jaar afloopt. Emily Vaughn maakt zich op voor het hoogtepunt in haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar Emily heeft een geheim. En dat geheim wordt haar aan het eind van de avond fataal. Veertig jaar later is de moord op Emily nog altijd niet opgelost. Vanaf de eerste bladzijde slaagt Slaughter er weer in je mee te sleuren in het verhaal. Zenuwslopend en heerlijk leesbaar; dit topboek is van begin tot eind spannend en een pageturner van de hoogste klasse!

In ‘Het geheim van Gent’ is het wereldberoemde schilderij Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck in de loop der eeuwen dertien keer vernield, ontmanteld of gestolen. Waarom? Welke geheimen herbergt het? Onderzoeker Nick Lee reist naar België en komt bij toeval een van de verdwenen panelen van het kunstwerk op het spoor. Zijn zoektocht is een gevaarlijke race tegen de klok, met gevaar voor eigen leven, waarin hij van meerdere kanten gedwarsboomd wordt. In dit schitterend en intrigerend verhaal weet Berry historische feiten te werven met fictie. Het boek zit vol spannende gebeurtenissen en boeit van begin tot einde. Dit meesterwerk is een echte aanrader!

In ‘Kinderspel’ van internationaal bestsellerauteur Paul Cleave komt een goedbedoelde grap van misdaadschrijvers koppel Cameron en Lisa Murdoch hun duur te staan. Tijdens de tournee ter promotie van hun boek grappen de succesvolle misdaadschrijvers Cameron en Lisa Murdoch dat niemand zo goed met een misdaad weg zou kunnen komen als zij – het is tenslotte hun werk. Maar dan verdwijnt hun zoon en de Murdochs staan bovenaan de verdachtenlijst. Kunnen misdaadauteurs de perfecte moord plegen? De onverwachte wendingen en beeldende schrijfstijl in het verhaal nodigen uit tot verder lezen. Een sterke psychologische thriller wat lastig weg te leggen is. Dit boek zet iedereen op het verkeerde been. Jou ook?

Indrukwekkende romans

‘Morgen zal het beter gaan’ van Tatiana de Rosnay is een meeslepend verhaal over ouder worden, vriendschap en hoe goed we de ander kennen. Op weg naar de crèche van haar zoontje is Candice getuige van een auto-ongeluk waarbij een oudere vrouw, Dominique, zwaargewond raakt. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee vrouwen, maar Candice’ vrienden zijn achterdochtig. Tegelijkertijd komt ze erachter dat haar vader een dubbelleven heeft geleid. Hij blijkt meerdere geheime relaties te hebben gehad, waarvan Candice nooit geweten heeft. Familiedrama, intriges, geheime liefdes, mysterieuze brieven en jaloezie; de perfecte roman om even helemaal in te verdwijnen. Dit boek is bijzonder en zeker het lezen of luisteren waard!

Non-fictie

‘De omwenteling’ van Suzanna Jansen is een verhaal over de geschiedenis van de vrouw in Nederland. Op een ochtend in 1981 hangt Betsy Jansen-Dingemans een laken buiten: ze sluit zich aan bij de vrouwenbeweging. Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen en toch tellen ze amper mee. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer. Met het verstrijken van de tijd ontdekt Betsy dat een vrouw ook naar een ander leven mag verlangen. Dit meeslepende en persoonlijke verhaal van emancipatie blijft je bij. De bestsellerauteur weet met haar schrijfstijl moeiteloos verbanden te leggen tussen historische momenten en herinneringen. Voor wie uitkijkt naar een goed te lezen, aangrijpend en educatief boek zal dit niet slecht vallen.

Literatuur

In ‘Biecht aan mijn vrouw’ van Pieter Waterdrinker verruilden hij, zijn vrouw en drie poezen in het voorjaar van het roerige jaar 2020 hun appartement in Sint-Petersburg voor een tijdelijk onderkomen in de Franse Tarn. Wanneer Waterdrinker in november van dat jaar enkele weken in het Schrijvershuis aan het Spui in Amsterdam verblijft, beleeft de coronapandemie inmiddels zijn hoogtepunt.

Op een dag verschijnt de dertigjarige Jeva Harms in het Schrijvershuis, die daar eerder verbleef met de zwarte rapdichter Winston Wow. Als dan ook nog eens Waterdrinkers succesvolle en schatrijke oude schoolvriend Otto Brons opduikt, ziet de schrijver zich geconfronteerd met een geheim uit zijn verleden dat zijn bestaan volledig op zijn kop zet. Vol humor maar ook weemoed weet Waterdrinker een prachtig boek neer te zetten!

Heerlijke feelgood

‘De mooiste tijd van het jaar’ van Jenny Bayliss is dé knusse winter feelgood waarmee je december doorkomt. Annie heeft het allemaal: een succesvol restaurant, twee lieve volwassen zonen en een liefhebbende echtgenoot. Kras dat laatste maar door… Een echtgenoot die het te druk heeft met andere vrouwen. Wanneer ze hem op heterdaad betrapt met zijn nieuwste liefje van de maand, besluit ze haar oude leven achter zich te laten. Annie verhuist naar een strandhuis in een klein dorpje aan de ruige kustlijn van Kent. Annie kan niet eeuwig voor haar problemen wegrennen. Zal ze haar eerste liefde een tweede kans geven? Of gaat ze verder met haar nieuwe leven?

‘Ook dat nog’ is een herkenbare en vrolijke dagboekroman vol humor. De vijftiger Roos moet het na haar scheiding doen met een saaie baan en een flatje. Roos is boos en schrijft haar frustraties van zich af. Wanneer dochter Maddy na een verbroken relatie bij Roos intrekt, lopen de spanningen hoog op en grijpt ook Maddy naar de pen.

Kustgevoel, romantiek en tweede kansen: je leest het allemaal in deze heerlijke sfeervolle feelgoodroman. Het bevat alles wat je zou willen van een boek in deze tijd van het jaar. Het perfecte verhaal om van te genieten tijdens de koude, donkere dagen!

Een heerlijke traktatie vóór het nieuwe jaar: het achtste en laatste boek is natuurlijk een nieuwe Bookchoice exclusive waarmee we je graag verwennen. ‘Ontmoet me op het strand’ van Aniek Hofman is een romantisch verhaal waarbij de echte hoofdrol is weggelegd voor dieren. Als Charlottes droombaan voorbijkomt kan ze niet anders dan reageren. Ze is dierenarts en baalt al tijden van haar volle werkagenda. Net als Charlotte besloten heeft dat ze voortaan echt alleen dieren vertrouwt, komt ze voor een moeilijke keuze te staan. Geeft ze de liefde nog een kans? Aniek is de langverwachte winnaar van de Bookchoice schrijfwedstrijd. Haar boek is de geslaagde combinatie van haar ervaringen als dierenarts in een feelgoodjasje. De mooie scènes komen tot leven wanneer je het boek leest of luistert. Download jij het verhaal als e-book of luisterboek?

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.