Deze maand presenteren we een knallende selectie aan e-books en luisterboeken, speciaal samengesteld om de laatste dagen van het jaar te verrijken. Laat je meevoeren door de magie van de woorden en stemmen, want dit is niet zomaar een leeslijst; het is een feestelijke reis voor je verbeelding, een grandioze afsluiting van een jaar vol literaire ontdekkingen. Scroll snel naar beneden en ontdek de december-selectie!

Spannende thrillers

‘Na die nacht’ markeert de glorieuze terugkeer van Will Trent in de nieuwste thriller van Karin Slaughter. In deze top thriller van de Queen of Crime spelen Sara Linton en Will Trent de hoofdrol. Vijftien jaar na de traumatische gebeurtenis die Sara's leven veranderde, lijkt ze haar bestaan te hebben herbouwd, met een succesvolle medische carrière en een verloving met de geliefde Will Trent. Echter, tijdens een nachtdienst op de spoedeisende hulp ontdekt Sara dat het verleden niet voor altijd begraven kan blijven wanneer ze de zwaargewonde Dani Cooper behandelt, wiens verwondingen verontrustende overeenkomsten vertonen met die van Sara zelf destijds. Spannend, realistisch en meedogenloos verpakt in een aangename schrijfstijl, maakt dit boek het steeds moeilijker om weg te leggen naarmate het verhaal zich ontvouwt. Het onderwerp, doordrenkt met droefheid en afschuw, wordt meesterlijk weergegeven door Slaughter, waardoor het een onmisbare pageturner is.

‘De moord op Sandringham Castle’ van S.J. Bennet transporteert de lezer naar december 2016, wanneer een afgehakte hand de serene atmosfeer rondom Sandringham Castle verstoort. Queen Elizabeth, met haar kenmerkende scherpzinnigheid, identificeert snel het slachtoffer als Edward St Cyr. Ondanks haar snelle vaststelling blijven politie en motief in het duister. St Cyr's tumultueuze leven en vele vijanden in het vredige North Norfolk drijven het mysterie verder. Wanneer twee dorpsbewoners worden aangevallen, worden Queen Elizabeth en haar toegewijde assistente Rozie gedwongen tot een haastig onderzoek om verdere slachtoffers te voorkomen. Het derde deel van de ‘Hare Majesteit onderzoekt’-serie belooft een meeslepend koninklijk mysterie, waarin de koningin zelf in het geheim mysteries ontrafelt, en Bennet weeft op bedreven wijze koninklijke flair samen met spannende detective-elementen.

In ‘Duivelsbocht’, het nieuwste meesterwerk van Robert Bryndza, wordt hoofdpersonage Kate Marshall onverwachts geconfronteerd met een verontrustende geschiedenis van verlies en mysterie. Nadat ze ternauwernood aan de verdrinkingsdood ontsnapt, raakt Kate betrokken bij het hartverscheurende verhaal van een verdwenen kleinzoon, Charlie. De diepgaande impact van zijn verdwijning, met de tragische nasleep van zijn moeders zelfmoord, drijft Kate en haar partner Tristan tot het heropenen van de zaak. Bryndza's meesterlijke pen weeft een aangrijpende mix van spanning en emotionele diepgang, en met onverwachte onthullingen op de oorspronkelijke kampeerplek, ontvouwt zich een nieuw en intrigerend hoofdstuk in deze indringende verdwijningszaak.

‘Het chalet’ van Sarah Goodwin voert lezers mee naar een angstaanjagende wereld van psychologische spanning. Mila en haar echtgenoot, onderweg naar een familiebruiloft in een afgelegen skioord, raken gestrand wanneer hun auto in de bergen het begeeft. Gedwongen om in vervallen chalets te overnachten, neemt het verhaal een sinistere wending wanneer Mila de volgende ochtend ontdekt dat haar echtgenoot Ethan spoorloos is verdwenen. Het beklemmende gevoel van isolatie en de dreigende atmosfeer zorgen voor een onontkoombare greep op de lezer, terwijl Goodwin met meesterlijke hand de dunne lijn tussen realiteit en paranoia verkent in deze adembenemende psychologische thriller die je vasthoudt tot de laatste bladzijde.

Indrukwekkende romans

In ‘Kerst aan Willow Lake’ van Susan Wiggs wordt de lezer ondergedompeld in een hartverwarmend kerstverhaal vol liefde en hoop. Hoofdpersoon Logan O'Donnell, een toegewijde vader, staat voor de uitdaging van het alleen opvoeden van zijn zoontje Charlie, die ver weg woont. Ondanks de afstand blijft Logan optimistisch over het vinden van zijn eigen happily-ever-after. De feestdagen nemen een verrassende wending wanneer zijn familie besluit Kerstmis door te brengen in Avalon en Darcy Fitzgerald, de beste vriendin van zijn zus, in beeld komt. Hoewel Darcy na een teleurstellende relatie niet op zoek is naar liefde, blijkt de aantrekkelijke Logan wel eens het perfecte cadeau onder de kerstboom te zijn. Susan Wiggs weeft een betoverend verhaal over liefde, vertrouwen en de magie van Kerstmis, waarbij Logan en Darcy ontdekken of kerstmagie echt bestaat.

‘Solito’ van Javier Zamora is een aangrijpend relaas van doorzettingsvermogen en menselijkheid, waarin de auteur op negenjarige leeftijd een indrukwekkende tocht van 5000 kilometer onderneemt, begeleid door een mensensmokkelaar en vreemden, van El Salvador naar Amerika. Het verhaal ontvouwt zich als een universeel symbool van hoop en liefde, niet alleen voor Javier zelf maar ook voor de miljoenen vluchtelingen die gedwongen werden huis en haard achter te laten. 'Solito' biedt een diepgaande blik op de complexiteit van migratie en laat de lezer achter met een indrukwekkend begrip van de menselijke veerkracht te midden van schijnbaar onoverkomelijke uitdagingen.

Literatuur

‘Naar zachtheid en een warm omhelzen’ van Adriaan van Dis belicht op indrukwekkende wijze de gevolgen van oorlog en trauma op kinderen. De negenjarige jongen, geplaagd door de oorlogsherinneringen van zijn vader, vindt toevlucht in het huis van zijn grootouders tijdens een inzinking van zijn vader. Echter, binnen de muren van dat huis ontvouwt zich een andere vorm van conflict: de vrouw die ooit als 'meid voor dag en nacht' werd aangenomen, verzet zich steeds meer tegen haar dienende rol. Ommie, zoals zij genoemd wordt, groeit uit tot vredestichter in de gehavende familie en vervult de rol van grootmoeder. Van Dis weeft op meesterlijke wijze het verhaal van Ommie's leven tijdens de oorlog en haar latere rol als heldin in de familie. De jongen spiegelt zich aan haar dapperheid, en hun band, gevormd door hunkering naar liefde en erkenning, wordt prachtig beschreven. Het boek schakelt op verrassende wijze tussen verleden en heden, waardoor de lezer een diepgaand inzicht krijgt in de betekenis van het heden voor het verleden. Met 'Naar zachtheid en een warm omhelzen' voegt van Dis een vergeten hoofdstuk toe aan zijn indrukwekkende oeuvre, en het resultaat is een aangrijpende verkenning van menselijke veerkracht en de helende kracht van liefde.

Heerlijke feelgood

In Jenny Colgan's betoverende kerstroman, 'De kerstboekwinkel,' staat Carmen voor een onverwachte wending wanneer het Londense warenhuis waar ze werkt net voor Kerstmis sluit. Met enige tegenzin verhuist ze naar Edinburgh om bij haar zus te wonen en krijgt de kans om te werken in een charmante, zij het kwakkelende boekhandel. De toekomst van de winkel hangt aan een zijden draadje, tenzij er iets magisch gebeurt. Aanvankelijk aarzelend, laat Carmen zich echter betoveren door de met sneeuw bedekte straten van de stad, de ouderwetse charme van de boekhandel en niet in de laatste plaats door een aantrekkelijke sterauteur die plotseling verschijnt. Te midden van de kerstsfeer vraagt Carmen zich af of de magie van Kerstmis genoeg is om een wonder te laten gebeuren. Colgan weeft een hartverwarmend verhaal waarin de betovering van de feestdagen en de kracht van liefde en wonderen samenkomen, waardoor ‘De kerstboekwinkel’ een onweerstaanbare toevoeging is aan de kerstboekenverzameling.

Dus nestel je op de bank met een dekentje, zet een pot thee of een kop warme chocolademelk, en kies jouw volgende literaire avontuur. Laat je betoveren door de kracht van woorden en geniet van een maand vol lees- en luisterplezier!

Tot de volgende lees- en luisteravontuur!

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.