En dan is het alweer februari! We zorgen er natuurlijk voor dat je kunt genieten van toptitels en er staan daarom weer fantastische boeken voor je klaar. Ga jij voor een thriller, feelgood of roman? Lees hieronder alles over de nieuwe geweldige selectie!

Spannende thrillers

‘De hulp’ van Freida McFadden is de Bookchoice Exclusive van deze maand en brak na verschijning alle Kindle records van meest gelezen pagina’s per etmaal. ‘Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping. Ik pas een van Nina's smetteloze witte jurken maar één keer. Maar ze komt er al snel achter en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat. Ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben. Ze weten niet waartoe ik in staat ben…’ Dit is een ijzingwekkend boek met een twist die je naar adem doet happen. Bereid je maar voor op minder uren slaap want dit is een thriller van formaat!

‘Kom eens gauw’ van M.J. Arlidge is deel 11 in de populaire Helen Grace-serie. Laat op de avond komt een jonge vader thuis. Zijn dochtertje ligt rustig in haar bedje te slapen, maar die aanblik is een schrijnend contrast met de ravage die hij aantreft in zijn slaapkamer, waar zijn vrouw dood in bed ligt. Terwijl inspecteur Helen Grace zich op de zaak stort, bevindt haar leven zich op een keerpunt. Haar recentste aartsvijand loopt nog vrij rond en dit maakt dat ze geen stap kan zetten zonder drie keer achterom te kijken. In dit boek zijn de setting en de sfeer goed beschreven, met een gevoel van realisme dat bijdraagt aan de spanning en sensatie. Het verhaal grijpt je aandacht vanaf de eerste pagina en in sneltreinvaart ga je door het boek heen!

‘Het laatste woord’ van Boris O. is een ijzingwekkende thriller dat boeit van begin tot eind. Het gaat niet goed met Netty Geel, een jonge moeder. Haar huwelijk, haar werk, haar vrienden, haar huis: alles beklemt haar. Ze schrijft een emotionele afscheidsbrief en lijkt vervolgens in het niets te verdwijnen. Twintig jaar lang pijnigt Leon zichzelf met de vraag waarom zijn moeder hem bij zijn vader heeft achtergelaten en niets van zich heeft laten horen. Tot hij ontdekt wat er is gebeurd. De waarheid is pijnlijker dan hij ooit had kunnen vermoeden. Dit boek houdt je tot de laatste pagina op het puntje van je stoel. Naarmate het verhaal vordert stijgt de spanning en wordt je als lezer meegenomen naar de tragische ontknoping. Perfect voor de fans van Harlan Coben en Michael Connelly!

Indrukwekkende romans

‘De Jane’s’ van Heather Marshall neemt de lezer mee door de geschiedenis van abortus in Canada in de twintigste eeuw. 2017. Wanneer Angela Creighton een hartverscheurende brief ontdekt in een stapel vergeten post, is ze vastbesloten om de beoogde ontvanger te vinden. 1971. Als tiener werd dr. Evelyn Taylor gedwongen haar baby af te staan voor adoptie – een trauma waar ze nooit van is hersteld.1980. Als de twintigjarige Nancy Mitchell via het Jane-netwerk dokter Taylor ontmoet, is dat het begin van haar inzet voor het recht van vrouwen om zelf te kiezen wat er met hun lichaam gebeurt. Dit boek gaat over drie vrouwen wier levens met elkaar verbonden zijn door een lang verloren brief, de liefde van een moeder en een geheim netwerk van vrouwen die vechten voor het recht om te kiezen. Dit emotioneel pakkende boek blijft je bij!

‘De boekenfluisteraar’ van Carsten Henn Is een mooi en emotioneel verhaal met goede humor, drama, en zoveel meer. Wandelend door de pittoreske steegjes van de stad bezorgt boekverkoper Carl Kollhoff na sluitingstijd boeken aan bijzondere klanten die als vrienden voor hem worden. Tijdens een van zijn wandelingen komt Kollhoff de negenjarige Schascha tegen, die erop staat hem te vergezellen en de twee raken aan elkaar verknocht. Dan slaat het noodlot toe: Carl verliest onverwacht zijn baan en de inboedel van zijn winkel wordt verkocht. In deze moeilijke tijden zal hij de kracht van zijn geliefde verhalen en zijn negenjarige metgezel hard nodig hebben om zijn leven weer op de rit te krijgen. Dit boek is prachtig, hartverwarmend en met diepgang. Alle verbindingen met boeken en romanpersonages zijn magisch. Liefdevol en goed geschreven is deze betoverende roman een ideaal cadeau voor alle boekenliefhebbers!

Literatuur

‘Zielland’ van Désanne van Brederode is een boeiende historische roman die de vraag stelt: wat als Goebbels met zijn minnares naar Japan was gevlucht? Tokio, najaar 1938. Nazipropagandaminister Joseph Goebbels verlaat zijn vrouw Magda, zijn kinderen én zijn hoge positie in dienst van de Führer. In deze vreemde omgeving houdt hij een dagboek bij, dat vooral een reis door zijn eigen ziel zal blijken. Als twee vreemden in het ondoorgrondelijke Japan voelen ze zich meer thuis bij elkaar dan bij de Duitsers. Maar wat nu als er onverwacht een aanbod komt, een herkansing, met de kracht van een wederopstanding? Dit boek beschrijft een alternatief leven van Joseph Goebbels. Ontdek in dit verhaal hoe Brederode Goebbels' gelijkenis combineert met zijn visie.

In ‘De droomfabriek’ van Gerwin van der Werf wordt Josie zonder ervaring wiskundelerares op een school in een achterstandswijk. Ze heeft de grootste moeite met orde houden. Vooral de populaire Carmen uit klas 3A maakt het haar moeilijk. Carmen komt te laat, zit op haar telefoon, heeft nooit huiswerk gedaan – en hoezo is dat háár probleem? Ze heeft immers zestigduizend volgers op Instagram. Dan vraagt het meisje ineens om bijles, maar wel op één voorwaarde: het moet bij Josie thuis. Dit boek gaat over een beginnend docente die om moet zien te gaan met een stelletje pubers die van alles aan het hoofd hebben, behalve school. Dit verhaal is geestig, vlot geschreven, goed leesbaar en zeker ook zeer geschikt voor jongeren.

Heerlijke feelgood

‘Nooit meer hetzelfde’ van Susan Muskee is een levensechte feelgood op z’n best. Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect. Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf? Vanaf de eerste bladzijde word je zo gegrepen door het verhaal en de gebeurtenissen van Claudette, dat je het boek gewoon niet kunt wegleggen. Vanaf de eerste bladzijde is het enorm genieten van de drama's die met de nodige humor zijn beschreven!

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.