Juli is dé maand om te genieten, ontspannen en rusten. Daar helpen wij je natuurlijk heel graag bij met een spetterende nieuwe selectie. Hieronder in de blog lees je alles over de spannende en mooie boeken die op je staan te wachten.

  

Spannende thrillers

‘De zonden van onze vaders’ is een ijzingwekkende thriller van één van de grootste Zweedse supersterren op het gebied van misdaadliteratuur. Het boek heeft in 2021 de prijs voor ‘best Swedish crime novel of the year’ gewonnen. Met dit zesde deel komt er een einde aan de Rebecka Martinsson serie. Zowel de plotlijnen als de schrijfstijl van Åsa Larsson zijn altijd fenomenaal. Het is daarom ook belangrijk om van elke bladzijde te genieten uit het allerlaatste deel van deze reeks!

Lezers van Karin Slaughter en Helen Fields opgelet: onze hardcore thrillerfans met stalen zenuwen kunnen heerlijk gruwelen met ‘het jaar van het varken’. Het boek is het derde deel van een spannende Spaanse misdaadserie; de Elena Blanco serie. Na het verlies van haar zoon heeft hoofdinspecteur Elena Blanco de politie verlaten. Maar als haar opvolger Chesca spoorloos verdwijnt, kan ze het toch niet laten zich met de zaak te bemoeien…

‘De repairclub’ van Charles den Tex is een adembenemend verhaal over spionage en verraad. Den Tex is meervoudig Gouden Strop winnaar en met dit boek zet hij opnieuw een ijzersterk verhaal neer. John Antink is ex-chef van de geheime dienst. Nu is hij met pensioen en runt hij samen met een paar vrienden een Repair Club, waar ze defecte apparaten herstellen. Op een dag staat er een man voor zijn neus met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht. Het verhaal is te spannend om weg te leggen en lees je in één adem uit!

Indrukwekkende romans

In de selectie van deze maand verwennen we je natuurlijk ook graag met een van de mooiste historische romans voor deze zomer. ‘Violeta’ is sinds verschijning onafgebroken in de bestsellerlijst te vinden. Met dit boek presenteert Allende ons opnieuw een inspirerend episch verhaal, verteld met gevoel voor humor en een enorme passie. Je leest in het verhaal niet alleen hoe Violeta haar levenslessen aan haar kleinzoon meegeeft, maar ook aan jou als lezer.   

Als je zin hebt in een tijdloos liefdesverhaal, dan moet je ‘Hildes beproeving’ snel aan je boekenlijst toevoegen. Wiesbaden, 1951. Café Engel krijgt te maken met concurrentie. Het modernere café König heeft zich gevestigd naast het traditionele café van de familie Koch. Hildes beproeving is een onvergetelijk familie-epos dat zich afspeelt in de roerige jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het boek is een combinatie van een fragiele familieband, een bedreigde liefde en een naderend onheil. Perfect voor de lezers van Lucinda Riley en Corina Bomann! 

  

Zijn we niet allemaal op zoek naar onze plek in dit leven? ‘Twee weken weg’ is een vakantieroman waardoor je deze vraag blijft stellen. Het boek gaat over de jaarlijks terugkerende reis van het gezin Stevens naar hun vakantiebestemming, een badplaats ten zuidwesten van Londen. Dit bijzondere verhaal zit vol klein geluk, een zoektocht naar vrijheid en een herkenbare worsteling die je met liefde weg leest. Een Engelse klassieker uit de jaren dertig die je echt niet mag missen! 

Heerlijke feelgood

De feelgood van deze maand is voor iedereen die weet dat het nooit te laat is om geluk te vinden. ‘De vrouw die weer tot leven kwam’ van Beth Miller is de Bookchoice Exclusive van juli. Fans van Greame Simsion, Matt Haig en Rachel Joyce kunnen weer heerlijk genieten met dit pareltje. 

In het verhaal heeft Pearl Flowers zich zo lang verstopt dat ze is vergeten hoe het echte leven is. Maar dan zet een onverwacht telefoontje haar rustige wereld op z’n kop. Het boek is ontroerend, gaat over de liefde, verlies en tweede kansen. De perfecte mix om tranen van geluk te laten!

Aangrijpende non-fictie

Deze maand hebben we een geweldige non-fictie voor je toegevoegd aan de daverende selectie. ‘Verpleegthuis’ van Teun Toebens gaat over vrolijkheid, verbeelding, oprechte activisme en stond maar liefst 14 weken in de bestsellerlijst Teun maakte de gedurfde keuze om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Niet alleen om te ervaren hoe de zorg voor mensen met dementie verbeterd kan worden, maar vooral om te laten zien dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen. 

Het boek beschrijft de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe wij deze kunnen veranderen. De kans dat dit boek ook over jouw toekomst gaat, is één op vijf. Gun jezelf een nieuw perspectief en duik in dit sterke, confronterend boek.


Ben je nog niet lid van Bookchoice? Probeer nu een boekselectie gratis uit:

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.