De vakantiestemming hangt in de lucht en het is tijd voor ontspanning. Terwijl je geniet van warme dagen en zwoele avonden, hebben we een diverse selectie voor je samengesteld die perfect passen bij deze zomerse sfeer. Van spannende thrillers die je op het puntje van je (strand)stoel laten zitten tot indrukwekkende romans die je meenemen op een emotionele reis, er is voor ieder wat wils.

Spannende thrillers

‘November’ is een onheilspellende en angstaanjagende thriller van de meester van de Nederlandse horror Thomas Olde Heuvelt . Het verhaal speelt zich af in Lock Haven, Washington, waar de bewoners op het eerste gezicht perfect en gelukkig zijn. Maar zodra november aanbreekt, worden ze geconfronteerd met ongeluk en duisternis. Luana en Ralph, samen met hun kinderen Kayla en Django, weten dat de Donkerder Dagen elk jaar komen. Gedurende deze periode worden ze overvallen door tegenslagen, ziekte en depressie. Ze weten dat er een offer moet worden gebracht in de bossen achter hun huis om het onheil af te wenden. Maar hoeveel is een mensenleven waard voor een leven vol geluk? November is een bestseller die je gegarandeerd de rillingen over je rug laat lopen. Als je houdt van spannende en griezelige verhalen met een vleugje vriendschap, dan is dit boek een absolute aanrader.

‘De laatste verdwijning’ is een ijzersterke thriller die je vanaf het begin in zijn greep houdt. Dit spannende en verrassende boek volgt Alex Evans, wiens zus dood wordt aangetroffen in een meer in Fins Lapland. Terwijl Alex het luxe resort bezoekt waar zijn zus werkte, ontdekt hij dat het stadje Rovaniemi meer geheimen herbergt dan hij ooit had kunnen vermoeden. Met de gedreven rechercheur Agatha Koskinen aan zijn zijde en het besef van eerdere verdwijningen, raakt Alex verwikkeld in een mysterie waar de dood altijd op de loer lijkt te liggen.Dit boek leest vlot weg en biedt een intrigerende mix van spanning, mysterie en onverwachte wendingen die je constant op het puntje van je stoel houden. Een absolute aanrader voor liefhebbers van whodunits die graag in één ruk een boek uitlezen!

‘De Baai’ van Allie Reynolds is een verslavende thriller die de fans van Ruth Ware, Lucy Foley en Sarah Goodwin zal bekoren. Het verhaal volgt Kenna Ward, die na de tragische verliezen van haar vriendje en haar passie voor surfen besluit nooit meer op een surfplank te staan. Wanneer haar beste surfvriendin Mikka zich onverwacht snel verlooft, reist Kenna af naar Australië om haar te verrassen. Ze komt terecht in het prachtige maar gevaarlijke Sorrow Bay, waar Mikka's nieuwe vrienden haar met wantrouwen behandelen. Terwijl Kenna probeert te ontdekken wat er echt aan de hand is, worden vriendschap, geheimen en leugens op de proef gesteld. De spanning blijft constant aanwezig en de verrassende ontknoping maakt dit boek een absolute aanrader voor liefhebbers van spannende thrillers met een sterke vriendschapselement.

Indrukwekkende romans

‘Zomerzussen’ is een heerlijk boek over familieverhoudingen dat je echt verwent. Monika Peetz, bekend van 'De dinsdagvrouwen', neemt je mee naar Bergen aan Zee, waar vier volwassen zussen een raadselachtige uitnodiging van hun moeder ontvangen. De zussen, met hun eigen zorgen en geheimen, komen met gemengde gevoelens aan en ontdekken dat hun moeder het grootste geheim bewaart. Het verhaal leest lekker weg, biedt een boeiende blik op de haat-liefde verhouding tussen de zussen en laat je niet meer los. Een emotioneel en mysterieus boek dat je in je luie stoel wilt lezen.

‘Wacht op mij’ van Santa Montefiore is een prachtige en meeslepende oorlogsroman met een historische setting. Het verhaal volgt Florence, wiens man Rupert Dash sneuvelt tijdens de Slag om Arnhem in 1944. Wanneer Florence een gedicht vindt met de titel "Wacht op mij", ziet ze het als een teken van haar man's belofte om terug te komen. Het verhaal neemt ons mee door de tijd naar Londen in 1988, waar Max worstelt met een terugkerende nachtmerrie en een spirituele reis onderneemt die hem naar Gulliver's Bay leidt, waar hij een connectie vindt met Florence en de man waar zij zo lang op heeft gewacht. Met haar meeslepende schrijfstijl en de kracht van liefde als centraal thema, weet Montefiore opnieuw een historisch en romantisch meesterwerk te creëren!

‘Alles wat je dragen kan’ is een wondermooie roman van Gian Sardar die zich afspeelt in het verscheurde Koerdistan en handelt over liefde, familie, loyaliteit en trouw. Het verhaal volgt Olivia Murray, een jonge vrouw die in de jaren zeventig droomt van een carrière als fotojournalist. Wanneer haar Koerdische vriend Delan haar uitnodigt voor een familiebruiloft in Noord-Irak, grijpt ze de kans om haar droom waar te maken. Echter, de situatie ter plaatse blijkt gevaarlijker dan verwacht, met een constante dreiging van oorlog tussen de Irakezen en de Koerden. Olivia legt iets vast op camera wat grote gevolgen heeft voor de familiebanden, de veiligheid van het dorp en haar eigen grote liefde. Dit verhaal is een aangrijpende mix van het verleden en de hedendaagse reis van een jonge vrouw die op zoek is naar haar eigen identiteit. De roman is goed geschreven, onderhoudend en ontroerend. Het verrast de lezer keer op keer en neemt je mee in een meeslepende reis vol emotie en inspiratie. Dit boek biedt een uitgebreide leeservaring waarbij de complexe familiedynamiek en de impact van conflicten op de personages tot leven komen!

Literatuur

‘Wat stilte wil’ van Arthur Japin is een prachtig verhaal dat zich afspeelt in de negentiende eeuw en draait om kunst, muziek en de kracht van liefde. Het volgt het leven van Anna, een getalenteerde zangeres wiens passie en geluk in zingen liggen. Ondanks haar stem, opleiding en ambitie wordt een carrière als zangeres voor een meisje uit haar sociale klasse als ondenkbaar beschouwd. Echter, het is het jaar 1885 en de tijden lijken te veranderen. Geïnspireerd door de eigenzinnigheid en vrijheidszin van schrijvers als Kloos, Verwey, Van Eeden en Van Deyssel, met wie ze in aanraking komt door haar broer Willem, durft Anna haar eigen weg te gaan. In stilte oefent ze haar stem en neemt ze als onafhankelijke vrouw haar eerste stappen in de wereld van muziek en liefde. Maar ze heeft geen rekening gehouden met de macht van haar familie… Dit boek neemt de lezer mee terug in de tijd en biedt een literaire ervaring vol intrige en emotie.

Heerlijke feelgood

‘Een nieuwe start op Futtingbrook Farm’ is de Bookchoice Exclusive van de juli-selectie! Dit boek is een heerlijke feelgoodroman vol romantiek, inspiratie en een vleugje mysterie. Nicola May, bekend van de populaire Cockleberry Bay-serie, levert opnieuw een meeslepend verhaal af. Hoofdpersoon August, een misdaadschrijver met een writer's block, keert na een verbroken verloving terug naar het rustige Wiltshire. Ze huurt een werkplek in een omgebouwde schuur op Futtingbrook Farm, waar ze wordt omringd door kleurrijke huurders en intrigerende gebeurtenissen. Wat het boek echt bijzonder maakt, is de combinatie van romantiek, inspiratie en mysterie. Terwijl August worstelt met haar schrijversblok, vindt ze zowel inspiratie als mysterie in de charmante eigenaar van de schuur, Max. Hun relatie ontwikkelt zich op een hartverwarmende manier en houdt je geboeid tot de laatste pagina. Een nieuwe start op Futtingbrook Farm is een absolute aanrader voor liefhebbers van feelgoodromans. Nicola May's vlotte schrijfstijl en meeslepende verhaallijn zorgen voor een heerlijk ontspannende leeservaring. Mis deze Bookchoice Exclusive niet!

Of je nu ontspant op het strand, in je achtertuin of ergens op reis bent, deze selectie zal je laten genieten van pure leesplezier. Dus ga er lekker voor zitten, laat de zon op je gezicht schijnen en laat deze boeken je vergezellen op een onvergetelijke reis door de pagina's.

Veel lees- en luisterplezier!

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.