Het is juni! Wat gaat de tijd toch snel als je het zo leuk hebt met al onze boeken! En wij maken het nog leuker voor je; het is namelijk weer tijd voor een nieuwe selectie! Pak je zonnebril er maar bij, want je gaat lekker met een goed boek van het zonnetje genieten. Scrol snel naar beneden om alles over de juni-selectie te lezen.

  

Spannende thrillers

Spannend, onverwachte wendingen, psychologie en misdaad; alle belangrijke ingrediënten voor een geslaagde thriller, vind je in onze selectie! ‘Sneeuwwit’ is deel 4 van de bestsellerserie ‘Munch & Kruger’ en is een prequel op de vorige delen. Holger Munch vraagt de jonge Mia Krüger namelijk om voor hem te komen werken, want een wel heel mysterieuze moordzaak moet opgelost worden…

‘Overleef de nacht’ van Riley Sager moet je aan je lijst toevoegen als je zin hebt in een meeslepend, griezelige ritje. Het boek is een New York Times-bestseller die je in één adem uitleest. November 1991, de muziek van Nirvana wordt veel gedraaid en er zijn nog geen mobiele telefoons. Studente Charlie Jordan zit in een auto met een man die misschien wel een seriemoordenaar is. Deze horror thriller is nagelbijtend spannend tot aan de laatste bladzijde. Durf jij het aan? 

De Bookchoice exclusive van deze maand is een zalige traktatie voor de fans van Helen Fields en Robert Bryndza. ‘Grenzeloos’ is het tweede deel van de spannende Motief-serie. Het Motief-team onderzoekt in dit deel het verband tussen een cold case, een vermissing en een lugubere diefstal. Een sterk en vlot geschreven verhaal dat smaakt naar meer, wat zou je nog meer willen wensen?

Indrukwekkende romans

Identiteit, verlangen, moederschap en liefde; thema’s die Elena Ferrante in ‘De verborgen dochter’ beschrijft met haar meeslepende schrijfstijl. Deze indrukwekkende roman zal je niet snel uit je hoofd kunnen zetten. Het boek is succesvol verfilmd en is te zien op Netflix met Olivia Coleman in de hoofdrol. De verfilming heeft een aantal prijzen gewonnen tijdens de 2022 Spirit Awards en was genomineerd voor maar liefst drie Oscars. Dit boek zal ongetwijfeld je perspectief op moederschap uitbreiden. 

  

‘Sneeuwvlokken in Teheran’ van Marjan Kamali is een hartverwarmende roman over familie, onverwachte liefde en teruggaan naar je roots. Dit is een boek dat je niet wilt missen als je je lekker wilt laten meeslepen in een groots verhaal. Door Kamali’s schrijfstijl zul je de kleuren, geuren en geluiden van Teheran helemaal kunnen meemaken en komt het verhaal tot leven.

In ‘Werelden uit elkaar’ lees je het complexe jeugdverhaal van Julia Franck. Deze autobiografie is hartverscheurend en aangrijpend. Julia is acht als ze met haar drie zussen door hun moeder wordt meegenomen van Oost-Berlijn naar West-Duitsland. Het is het hoogtepunt van de Koude Oorlog en het begin van Julia’s verpletterende avontuur…

Heerlijke feelgood

Natuurlijk maken we je ook deze maand graag blij met wat heerlijke feelgood boeken. ‘De patisserie’ van Charlotte Jacobi is hét perfecte recept voor iedere lezer die van liefde, rivaliteit en taart houdt. Het boek is een aangename mix dat doet verlangen naar meer en het eerste deel van een nieuwe serie. 

‘Je moest eens weten’ van Gillian King is een boek vol romantiek van Nederlandse bodem. Elke bladzijde, zin en letter is om van te houden. In dit verhaal heeft Billy het flierfluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Haar baas Matthew is alles wat ze zoekt in een man, maar toch houdt hij iets verborgen… 

Je moest eens weten hoe perfect de juni selectie is om deze zomermaand mee af te trappen; download de boeken en kom er snel achter!


Ben je nog niet lid van Bookchoice? Probeer nu een boekselectie gratis uit:

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.