De zomer en de langste dag van het jaar naderen. Er is natuurlijk geen beter moment om te genieten van een goed boek. We hebben de beste boeken van dit moment voor je geselecteerd, dus je kunt weer volop genieten. Ben je klaar om mee te gaan naar een andere wereld, waar de bladzijden van een boek tot leven komen en je meenemen op reis? Ga dan met ons mee en scroll snel naar beneden om de 8 boeken van deze maand te verkennen!

Spannende thrillers

We zitten middenin de Thrillerweken 2023 en om dat te vieren, hebben we deze maand maar liefst 3 steengoede thrillers voor je geselecteerd!

De Bookchoice Exclusive van deze maand is een duister en opwindend verhaal. In ‘Weerloos’ van Alice turner staat het Motief-team voor een nieuwe uitdaging, direct na het afronden van een gruwelijk moordonderzoek. Deze keer worden ze geconfronteerd met de moord op een zwerver die tien jaar geleden spoorloos verdween. Wat was zijn connectie met Londen? En hoe verhoudt hij zich tot de vermissing van enkele meisjes in het verleden? Voor Reynou en Gabriel, die beiden hun jeugd op straat hebben doorgebracht, vervagen de grenzen tussen werk en privé steeds meer. En wanneer Reynou en Atticus eindelijk toegeven aan hun lang onderdrukte aantrekkingskracht, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat het team uit elkaar valt. Deze thriller is een spannend, duister en opwindend boek. Maar het boek biedt meer dan alleen een mysterie. De complexiteit van de samenwerking binnen het team en de ingewikkelde persoonlijke relaties maken dit vierde deel extra opwindend. En ook als je de eerste drie delen niet hebt gelezen, dan is dit boek goed te volgen en spannend. Dus pak je favoriete drankje, nestel je op een comfortabele plek en bereid je voor om jezelf te verliezen in de duistere wereld van 'Weerloos'.

‘Perfecte wraak’ van Helen Fields is het nieuwste deel in de immens populaire Callanach-serie. Edinburgh verkeert in de greep van angst door een angstaanjagende dreiging: een ogenschijnlijk onafhankelijke crimineel die genadeloze bomaanslagen pleegt. Overal in de stad vallen slachtoffers, en niemand lijkt veilig. Ava Turner en Luc Callanach, die gewend zijn geraakt aan de dagelijkse confrontatie met de dood, worden nu geconfronteerd met een persoonlijke nachtmerrie. Al snel wordt duidelijk dat elke bom bedoeld is als een valstrik speciaal voor hen. De dader heeft het op hen gemunt en de kans dat ze zelf slachtoffer worden, groeit met elke seconde. Het dodental blijft oplopen en de gruwelijkheid van de aanvallen neemt toe. Luc en Ava moeten de identiteit van de dader zien te achterhalen voordat ze zelf aan de beurt zijn. Dit is een meeslepend boek en de spanning is om te snijden terwijl je de jacht volgt op deze ingenieuze crimineel, die Edinburgh in zijn greep houdt. Helen Fields is met deze serie inmiddels een gevestigde naam in het genre. Als je fan bent van auteurs zoals Robert Bryndza en MJ Arlidge, mag je dit verhaal zeker niet missen! Ook dit verhaal is los van de andere delen te lezen.

De laatste thriller die we voor je geselecteerd hebben deze maand is een spetterende nieuwe spionagethriller: 'Trauma', geschreven door niemand minder dan Charles den Tex, die door NRC wordt bestempeld als 'Nederlands beste thrillerauteur'. In het boek staat John Antink, voormalig chef van de geheime dienst, voor een race tegen de klok. Hij heeft slechts twee weken om een moord op te lossen die bijna twintig jaar geleden plaatsvond in Afghanistan. Tijdens een speciale ops-missie, waar niemand onder zijn eigen naam bekend was, liep alles uit de hand. Niets ging zoals gepland in het vijandige gebied. Wanneer John de Repair Club bijeenbrengt om de zaak te onderzoeken, beseft hij al snel dat het verleden niet zomaar opgerakeld kan worden. Vergeten emoties komen naar boven en dreigen John mee te sleuren naar herinneringen die hij diep heeft weggestopt. Maar de klok tikt meedogenloos door en voordat de tijd om is, moet de moordenaar worden ontmaskerd.

Charles den Tex, winnaar van meerdere Gouden Strop-prijzen, weet als geen ander hoe hij zijn personages tot leven moet brengen. Hij neemt je mee op een adembenemende reis vol spanning en avontuur. Dit boek gaat verder dan de gebruikelijke psychologische thrillers en detectives die je kent van internationale auteurs als Fields en Bryndza. Het is de perfecte keuze voor liefhebbers van politieke intriges, opwindende actie, intense oorlogsspanning en avontuurlijke verhalen.

Indrukwekkende romans

‘De vrouwen van Bletchely Park’ van Kate Quinn speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van drie moedige vrouwen. Het is 1940, Engeland. Een groep briljante codebrekers werkt onvermoeibaar aan het ontcijferen van Duitse militaire codes. Onder hen bevinden zich Osla, Mab en Beth, drie beste vriendinnen. Maar te midden van hun geheime missie bevindt zich een verrader… Socialite Osla, de bruisende Mab en het plattelandsmeisje Beth worden onafscheidelijke vriendinnen, tot een onvergeeflijke ruzie een einde maakt aan hun band. In 1947 worden de vrouwen opnieuw samengebracht door een mysterieuze gecodeerde brief. Osla, Mab en Beth moeten elkaar vergeven en samen nog één laatste code kraken om de verrader te ontmaskeren die hun leven bedreigt. Maar elke stap in de richting van het breken van de code brengt hen dichter bij gevaar. Dit spannende en meeslepende verhaal heeft al internationaal succes geboekt en heeft duizenden lovende reacties van lezers ontvangen. Stap in het verleden en laat je meeslepen door de spanning en de intrigerende vriendschap.

Stap binnen in het bruisende jaar 1657 en ontdek het fascinerende leven van een van de grootste Nederlandse schilders in het boek 'Melkmeisje' van Mathias Rozemond. Johannes Vermeer, een jonge en getalenteerde kunstschilder, bevindt zich in een benarde situatie nadat een controversieel schilderij van hem opschudding veroorzaakt in het hele Delft. Zelfs zijn katholieke schoonfamilie lijkt het vertrouwen in hem te verliezen. Hoe kan Johannes zijn carrière herstellen? Hoe kan hij de liefde en steun van zijn vrouw Catharina terugwinnen? Hij moet nu een meesterwerk creëren dat alle critici de mond zal snoeren. Gelukkig is er één Delftenaar die bereid is om de ongepolijste jonge kunstenaar te steunen, maar daarvoor moet Johannes zich wel houden aan de regels van de Hollandse genrekunst. Hij krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om dienstbode Tanneke te observeren terwijl ze bezig is in de keuken, maar kan hij haar overtuigen om voor hem te poseren? Dit boek neemt je mee naar het zeventiende-eeuwse Delft en vertelt het fictieve verhaal van een jonge vrouw en haar rol in het leven van Johannes Vermeer. ‘Melkmeisje’ is een betoverende reis door het leven van een van de grootste Nederlandse schilders en een absolute aanrader voor liefhebbers van historische romans en kunstgeschiedenis.

We hebben nog een heerlijke boekentip voor liefhebbers van historische romans deze maand. Welkom op landgoed Greifenau, waar het adellijke leven vol roddels, schandalen en liefdesperikelen centraal staat. In het 'Katharina's keuze' van Hannah Caspian word je meegenomen naar het jaar 1913. Graaf Donatus en zijn gezin bewonen dit prachtige landgoed, omringd door een heel leger aan bedienden. De gravin heeft het plan om haar jongste dochter Katharina uit te huwelijken aan de neef van de Duitse keizer, maar Katharina heeft haar hart al aan een ander verloren. Kan ze deze verbintenis nog tegenhouden? Ondertussen heeft de oudste zoon Konstantin, erfgenaam van het landgoed, stiekem zijn hart verloren aan de dorpslerares. Een schande als dit bekend zou worden... Maar niet alleen de graaf en gravin hebben hun uitdagingen, ook de kokkin en de dienstmeisjes kampen met hun eigen problemen. En dan is er nog de knappe nieuwe koetsier, die een mysterieus verleden heeft. Wie is hij eigenlijk en waarom blijft hij zo geheimzinnig? Met haar meeslepende schrijfstijl weet Caspian vanaf de eerste pagina te betoveren en je volledig mee te slepen in het verhaal. Dit boek is doordrenkt met spannende intriges en verrassende plotwendingen die het af en toe onmogelijk maken om het boek neer te leggen. Laat je meevoeren naar landgoed Greifenau en geniet van de adellijke intriges en betoverende liefdesverhalen die zich afspelen op dit bijzondere landgoed

Literatuur

Duik in de wijsheid, inspiratie en ontroering van het boek ‘De veertig regels’ van de liefde van Elif Shafak. In dit meeslepende verhaal volgen we het leven van Ella Rubinstein, een veertigjarige vrouw die vastzit in een ongelukkig huwelijk. Wanneer ze een baan als proeflezer aanneemt bij een literair agentschap, komt ze in aanraking met een manuscript over de mystieke soefi Rumi. Dit manuscript werpt niet alleen een nieuw licht op Ella's eigen leven, maar ook op haar opvattingen over liefde. Dit is een boek dat je niet in één keer verslindt, maar dat je in kleine hoeveelheden tot je moet nemen, zodat je de rijke smaak en diepe wijsheden goed kunt laten doordringen. Het is een verhaal vol liefde, romantiek, tragiek en tijdloze veelzijdigheid, net zoals het leven zelf. Het is een boek dat je bij blijft.

Heerlijke feelgood

Zin in zomerse feelgood? We gaan voor de laatste keer terug naar het Schotse eiland Mure, waar Flora's hotel in de greep is van de veeleisende Olivia, die daar haar droombruiloft wil vieren. Terwijl Flora druk bezig is met de voorbereidingen van haar eigen bruiloft met Joel, blijkt hij plotseling andere ideeën te hebben over hoe hun huwelijksdag eruit moet zien. Ondertussen houden Lorna en Saif, de plaatselijke schooldirectrice en huisarts, hun relatie geheim om zijn zoons te beschermen. Maar wie zorgt er dan voor deze jongens? Laat je betoveren door Jenny Colgan in het laatste deel van haar Café Zon & Zee-serie: 'Een eilandbruiloft'. Colgan weet haar lezers opnieuw te verrassen met prachtige beschrijvingen van romantiek, geheime ontmoetingen en onverwachte gebeurtenissen. Het boek zit vol humor, warme familiebanden en onverwachte wendingen. Deze bestseller neemt je mee naar een idyllisch eiland. Reis mee naar deze betoverende wereld en geniet van dit hartverwarmende verhaal. Een perfect boek voor in de tuin of op het strand!

Dus… Waar wacht je nog op? Al deze boeken staan klaar om jouw leesavontuur deze maand onvergetelijk te maken. Laat het zomerlezen maar beginnen! Veel lees- en luisterplezier!

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.