Het is weer de hoogste tijd voor een knallende en heerlijk selectie waarvan je kunt gaan genieten. Hieronder vertellen we je alles over de selectie van maart!

Spannende thrillers

‘Augustus’ is de nieuwe bloedstollende thriller van bestsellerauteur J.D.Barker. Als de achtjarige wees Jack bij het bezoeken van het graf van zijn ouders een meisje ontmoet, Stella, is hij direct weg van haar. Maar hun ontmoeting wordt plotseling beëindigd door een mysterieuze vrouw, die Stella dwingt in een witte SUV te stappen. Exact een jaar later bezoekt hij weer het graf van zijn ouders en de witte SUV duikt opnieuw op… Rechercheur Faustino Brier wordt gekweld door een reeks onopgeloste moorden. Al enkele jaren wordt er op 8 augustus een lijk gevonden: het lichaam volledig verbrand, maar de kleding intact. Dit mysterieuze boek houdt je vanaf de eerste bladzijde in zijn greep. Naast dat het een spannende thriller is, bevat het boek ook wat science-fiction elementen. Fan van Stephen King? Dan is dit boek een echte must-read!

‘De gevangene’ van B.A. Paris is een meeslepende psychologische thriller vol moord, een miljardair en een ontvoering. Amelie is een overlever. Op haar achttiende kwam ze er alleen voor te staan na de dood van haar ouders, maar gelukkig werd ze al snel van de straat geplukt door Carolyn, die haar in huis neemt. Met hulp van Carolyn weet Amelie haar leven weer op de rit te krijgen en ze wordt meegesleept in de glamourwereld van Londen, waar ze de knappe en rijke Ned Hawthorpe ontmoet. Maar dan komt Amelie bij kennis in een verduisterde kamer op een onbekende plek. Waarom is ze ontvoerd? En waarom voelt ze zich hier veiliger dan ze zich de laatste tijd bij haar echtgenoot voelde? Dit is een thriller waarbij huiselijke problemen centraal staan. Door de fijne schrijfstijl van Paris en de korte hoofdstukken is het boek lekker weg te lezen. Met een onverwachte plot is dit boek een echte aanrader voor alle thriller liefhebbers!

Over psychologische thrillers gesproken; alle Alice Feeney en B.A. Paris fans opgelet! ‘Haar woorden’ van Louise Candlish is een heerlijke thriller over obsessie en wraak. The Heights is een hoog, luxe appartementencomplex met een dakterras dat je nooit zou zijn opgevallen als je niet voor het raam van de flat er tegenover stond. Maar daar sta je wel. En dan zie je hem, de man die je overal zou herkennen. Hij is nu ouder en zijn uiterlijk is subtiel veranderd, maar hij is het duidelijk. Het probleem is alleen dat dat nergens op slaat, aangezien hij al meer dan twee jaar dood is. En dat weet je echt heel zeker, want jij bent degene die hem heeft vermoord… Dit boek is een sinister en duister verhaal. Vanaf het begin is er een onheilspellende sfeer aanwezig. ‘Haar woorden’ is echt onmogelijk om weg te leggen!

Indrukwekkende romans

‘Avondlied’ van Monique van Roosmalen is de Bookchoice Exclusive van maart over liefde, loyaliteit en het volgen van je hart. Geen Grace Kelly-rol meer en geen make-up: oma Leonie is in haar laatste dagen. Vroeger zong ze anderen het geluk in, nu heeft ze vooral noten op haar zang. Soms droomt ze hardop of wordt in paniek wakker, waardoor haar kleindochter Lieke gealarmeerd raakt. Samen met haar moeder, die vaak in tranen is, zorgt Lieke voor oma. In haar oma ontdekt ze een bondgenoot. En oma herkent in Liekes probleem iets wat in haar eigen verleden onopgelost is gebleven. Kan ze voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt? Dit boek is een prachtige roman over drie generaties vrouwen. Roosmalen staat bekend om haar beeldende en vlotte schrijfstijl. Haar boek ‘Huize Volverve’ heeft eerder in onze selectie gezeten. Het verhaal is ontroerend en herkenbaar. Liefde, loyaliteit en het volgen van je hart; je leest het allemaal in deze meeslepende roman!

‘Bergen aan zee’ van Pauline Slot gaat over het leven van de vrouw van een bergbeklimmer en over de vraag: wat is vrijheid? Edie Berlage is getrouwd met de bekendste bergbeklimmer van Nederland. Aanvankelijk volgt ze hem de bergen in, aangestoken door zijn intense levenslust. Na de komst van hun dochter blijft ze thuis, terwijl Berend Berlage steeds nieuwe ervaringen en gevaren zoekt en daar succesvolle boeken over schrijft. Maar waar ligt de grens van wat liefde vraagt? En wat doe je als deze wordt overschreden? Wanneer het grootste verlies dreigt, doet Edie haar verhaal. Dit boek is gebaseerd op bekende gebeurtenissen uit de Nederlandse klimgeschiedenis en is mooi geschreven. Vol bewondering lees of luister je het boek in één ruk uit. Een bijzondere roman over liefde en bergbeklimmen die je aan je lees- en/of luisterlijst moet toevoegen!

‘Rood is ja’ van Sara Kroos is een indrukwekkend en persoonlijk verhaal over hoe misbruik herhaalt in het leven van Sara. Cabaretier Sara Kroos schuwde in haar theaterprogramma’s het persoonlijke verhaal niet. Openhartig, hard, ontroerend en buitengewoon grappig vertelde ze behalve over vrolijke onhandigheid ook over de zwarte thema’s in haar leven: seksueel misbruik en depressie. In een razend tempo maakte ze gewaardeerde programma’s en trad ze in het hele land op voor volle zalen. Totdat haar stressvolle bestaan in combinatie met haar voorgeschiedenis zoveel van haar eiste dat ze vastliep.

Literatuur

‘De kampschilders’ van Jan Brokken is een onvergetelijk aangrijpend verhaal dat laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn. Brokken vertelt in dit boek het verhaal van Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde jappenkamp terecht kwamen als zijn vader Han en moeder Olga. Brokken schetst het rijke culturele leven in de jaren dertig op Bali, waar kunstenaars uit de hele wereld naartoe trokken en geïnspireerd en betoverd werden door de Balinese cultuur. Aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. De voortdurende angst in het kamp maakt hij indringend invoelbaar, maar dit verhaal laat ook zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.

Heerlijke feelgood

‘De zomer van je leven’ is de nieuwe zomerse feelgoodroman van bestsellerauteur Jill Mansell. Wanneer de tieners Amber en Lachlan terechtkomen in hetzelfde pleeggezin ontstaat er algauw een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen – en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit. Maar Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan – haar beste vriend! - en weet dat het nóóit kan werken. Mansell is een Britse bestsellerauteur en staat bekend als de feegoodqueen. Opnieuw slaagt ze erin om een heerlijke bestseller te schrijven. Als je op zoek bent naar een romantische feelgoodroman, dan is dit boek de perfecte keuze voor jou!

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.