De bloeimaand, perfect om binnen- en buiten heerlijk te lezen of luisteren naar een goed boek! Kijk je er al naar uit? De nieuwe boeken staan uiteraard weer voor je klaar. Hieronder vertellen we je alles over de mei selectie!

  

Spannende thrillers

Als je zin hebt in een spannend avontuur, dan moet je bij de thrillers van deze maand zijn. ‘Perfecte misdaad’ van Helen Fields is deel 5 in de D.I. Callanach-serie, waarin Ava Turner en Luc Callanach een nieuwe zaak hebben. Stephen Berry staat op het punt van een brug af te springen; op het laatste moment weet een psycholoog hem ervan te weerhouden… Of toch niet? Een week later wordt Stephen namelijk dood aangetroffen onderaan een klif. Dit is het vervolg van de zenuwslopende reeks die heerlijk wegleest. 

‘Doggerland - rennen of sterven’ is het vierde deel van de Scandinavische thrillerserie waarin Doggerland wederom een plek vol mysterie en duisternis blijkt te zijn. Eenmaal begonnen aan dit boek, is het moeilijk opzij te leggen. Voor het debuut van ‘Doggerland’ werden de vertaalrechten voor verschijnen al aan 15 landen verkocht en een tv-serie is in de maak!

Nagelbijtend spannend, vol misdaad en mysterie; ‘De burgerwacht’ is het nieuwe pakkende verhaal van Ellen Lina. Kayleigh keert terug naar haar ouderlijk huis. Het dorp wordt geteisterd door een reeks overvallen en een burgerwacht beschermt de inwoners. Dan komt het gevaar dichterbij dan Kayleigh lief is… Een bloedstollende thriller om lekker in het weekend te lezen of luisteren.

Indrukwekkende romans

“Wie zijn de vijf belangrijkste mensen in mijn leven?” Dat vraagt Allerga zich af in ‘De som van jou en mij’ van Cecilia Ahern. Een opwindende zoektocht naar betekenis en vertrouwen. Laat je lekker aan het denken zetten in dit warm, eerlijke, ontroerende maar zeker ook grappige meeslepende verhaal van Ahern. 

  

‘Wachter op de morgen’ van Machteld Siegmann is een ontroerende roman over verbroken familiebanden en de hoop op verzoening. Siegmann heeft in 2020 De Bronzen Uil en CLO-Byblos Literatuurprijs gewonnen. Ook in dit boek is haar schrijftalent zeker te herkennen. Dit verhaal zul je niet snel uit je hoofd kunnen krijgen. 

Als je van meeslepende, waargebeurde en historische romans houdt, dan is ‘De roos van Napoleon’ ideaal. In dit boek lees je over de onwaarschijnlijke liefde tussen een Franse generaal en zijn Joséphine. Het is een onwaarschijnlijk mooi en waargebeurd verhaal over lotsverbondenheid. Een schitterende roman om mee weg te dromen. 

Heerlijke feelgood

Zwijmel helemaal weg met de Bookchoice Exclusive ‘De Kluts kwijt’ van Vannessa Thuyns! Alles wat een geslaagde feelgoodroman moet hebben, is in dit verhaal te vinden. Romantiek, vriendschap, familieperikelen en twee hoofdpersonages die je direct in je hart sluit. Lees je de boeken van Jill Mansell, Jenny Colgan of Jackie van Laren graag? Dan ga je dit boek gegarandeerd geweldig vinden!

Indrukwekkende non-fictie

Vrijheid is belangrijk en iedereen heeft daar recht op. Op 4 en 5 mei vieren we dit jaar opnieuw de bevrijding van Nederland in 1945. ‘De tweeling van Auschwitz’ is een pakkend, heftig, maar ook zeer bijzonder verhaal uit deze periode. Het is belangrijk om stil te staan en te herdenken. Vooral omdat oorlog nog altijd op verschillende plekken in de wereld gevoerd wordt. Laat je ontroeren en scholen door dit indrukwekkende levensverhaal van Eva en Miriam Mozes. 


Ben je nog niet lid van Bookchoice? Probeer nu een boekselectie gratis uit:

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.