Heb je uitgekeken naar de komst van onze nieuwste selectie? Bereid je dan voor op een achtbaanrit vol emoties, want het is weer de hoogste tijd om je te storten in de wereld van thrillers, romans en feelgoodboeken. Wacht niet langer en scroll snel naar beneden om onze topselectie van mei te ontdekken!

Spannende thrillers

Deze maand selecteerden we de spannendste en meest besproken thrillers van dit moment. Drie topauteurs, die je allemaal op hun eigen manier zullen meeslepen in hun verhalen..

‘Het beest’ geschreven door Carmen Mola is een bloedstollende thriller die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Madrid. De stad wordt geteisterd door een gruwelijke cholera-epidemie en een meedogenloze moordenaar heeft het voorzien op jonge meisjes. De veertienjarige Lucía raakt verwikkeld in de jacht op het Beest wanneer ze hem tijdens een van haar strooptochten tegenkomt. Als het Beest haar zusje ontvoert, begint voor Lucía een wanhopige race tegen de klok om haar te redden. Met de hulp van een eenogige politieagent en een onverschrokken journalist belandt ze in een wereld van geheime genootschappen, bijgeloof, gruwelijke rituelen en politieke samenzweringen. De historische setting van het 19e-eeuwse Madrid is uitstekend neergezet en voegt een extra dimensie toe aan het verhaal. De personages zijn goed ontwikkeld en de plot is ingenieus opgebouwd. De schrijfstijl is vloeiend en de beschrijvingen van de gruwelijke misdaden zijn angstaanjagend realistisch. Het is een spannend en gruwelijk verhaal dat je zeker bij gaat blijven!

‘Verknipt’ is een thriller van Nederlandse bodem. Het verhaal is meeslepend en houdt je vanaf de eerste pagina in zijn greep. Het hoofdpersonage, Emma Doyle, is intrigerend en herkenbaar. De zoektocht naar de waarheid over haar broers dood, die zich vermengt met de demonen uit haar eigen verleden, zorgt voor een aangrijpend en beklemmend verhaal. De vondst van een ketting, op de plek waar haar broer zich van het leven benam, zet een zoektocht in gang naar wat er wérkelijk gebeurde op die noodlottige dag in de schuur achter de boerderij van haar ouders. Het lijkt erop dat er mensen zijn die het verleden liever begraven laten. Mensen die tot het uiterste gaan om Emma ervan te weerhouden de waarheid boven tafel te krijgen. En welke rol speelt haar vader Jonathan eigenlijk in dit verhaal...? Eveline Karman weet de spanning gedurende het hele boek vast te houden en weet de lezer voortdurend op het verkeerde been te zetten. Daarnaast schuwt ze thema's als rouwverwerking, verslaving en familiedrama niet, wat het verhaal een extra laag geeft. Een aanrader voor iedereen die houdt van een spannende thriller met een beetje diepgang!

‘Het laatste huis’ van Catriona Ward is een thriller die lovende kritieken ontving van toonaangevende publicaties zoals ‘The Times’, ‘The Observer’ en ‘The Guardian’. Het verhaal volgt Ted Bannerman, die in het laatste huis aan de bosrand woont. Hij woont daar alleen met zijn kat Olivia. Het huis heeft dichtgetimmerde ramen en spiegels, want Ted kan zichzelf niet meer recht aankijken. Hij hoort vreemde geluiden op de zolder en er ligt ook nog iets begraven achter het huis in het bos. Wanneer er een nieuwe bewoonster in de straat komt wonen, lijkt zij geïnteresseerd te zijn in Ted en in een meisje dat jaren geleden in de omgeving verdween. Het verhaal gaat over een moordenaar, een gestolen kind en wraak. Maar soms worden er leugens verteld en wordt de lezer op het verkeerde been gezet. Wat ligt er achter het huis begraven? Dit boek is een ingenieus en spannend verhaal dat aandacht en concentratie vraagt, maar de lezer rijkelijk beloont. De thriller heeft een tikje bovennatuurlijke spanning en is geschikt voor fans van Thomas Olde Heuvelt, J.D. Barker en Gillian Flynn. De eerste hoofdstukken zijn rustig, maar daarna komt de spanning goed op gang.

Indrukwekkende romans

Als je even wil ontsnappen naar een afgelegen eiland aan de kust van het prachtige Schotland, dan is 'Het wilde eiland' van Karen Swan een echte aanrader. Dit boek vertelt het verhaal van Effie, een eigenzinnige jonge vrouw die haar hele leven heeft doorgebracht op het kleine eiland St. Kilda. Het verhaal begint met een ontmoeting tussen Effie en de jonge Lord Sholto, die haar wereld op zijn kop zet. Maar al snel verandert alles en wordt Effie gedwongen om haar thuis te verlaten en haar weg te vinden in de grote stad. De schrijfstijl van Swan is levendig en meeslepend, en ze weet de lezer mee te nemen in het verhaal met haar herkenbare personages. Het boek biedt drama, spanning, mysterie en sterke vrouwen in de hoofdrol.. Het verhaal is licht pikant en romantisch, waardoor het perfect is om even helemaal bij weg te dromen. Zeker een aanrader voor de romantici onder ons!

‘Stof tot zwijgen’ is een indrukwekkende en aangrijpende historische roman gebaseerd op waargebeurde feiten. Mariska Tjoelker weet op meeslepende wijze de levens van twee zeer verschillende families in het Enschede van 1907 te beschrijven. Het verhaal draait om een onmogelijke liefde tussen de zoon van een arbeidersgezin en de dochter van een Joodse textielfabrikant. Het boek geeft een prachtig beeld van de spanningen tussen de textielarbeiders en de fabrikanten in die tijd en beschrijft op treffende wijze de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor beide families. Tjoelker weet de sfeer van de tijd en de omgeving op een prachtige manier neer te zetten, waardoor je je als lezer helemaal in het verhaal waant. Het boek is niet alleen een indrukwekkende familiegeschiedenis, maar ook een verhaal over leven in herinneringen, perfectie en voldoen aan verwachtingen van anderen. Een aanrader voor iedereen die houdt van historische romans en familieverhalen!

Literatuur

‘Luister’ van Sacha Bronwasser neemt je mee op een reis door het Parijs van nu en de jaren tachtig, waar je wordt ondergedompeld in een zoektocht naar identiteit, vriendschap en schuld. De hoofdpersoon M. vertelt op een meeslepende manier over haar ervaringen als au pair in Parijs, waardoor je als lezer het gevoel hebt alsof je er zelf bij bent. Je voelt haar eenzaamheid, haar verwondering en haar verdriet. Het is een verhaal dat geestig, spannend en ontroerend is, met een verrassende ontknoping die je niet snel vergeet. Wat dit boek echt bijzonder maakt, is de manier waarop Sacha Bronwasser de omgeving van Parijs tot leven brengt. Van de drukke straten tot de kleine, verborgen steegjes, je waant jezelf helemaal in deze prachtige stad.

'De grote cirkel' van Maggie Shipstead vertelt het verhaal van de tweeling Marian en Jamie Graves, die in 1914 als baby's worden gered in een schipbreuk en worden opgevoed door hun excentrieke oom in Montana. Het boek neemt je mee op hun levenslange avontuur, waarin Marian haar fascinatie voor vliegen ontdekt en een gevaarlijke deal sluit met een rijke dranksmokkelaar om haar droom waar te maken. Het boek neemt je ook mee naar het heden, waarin actrice Hadley Baxter de rol van Marian speelt in een film over haar verdwijning op Antarctica. Hadley wil zichzelf opnieuw definiëren na jarenlang de hoofdrol te hebben gespeeld in een romantische filmfranchise. Het boek legt de parallellen tussen hun levens bloot en laat zien hoe hun zoektocht naar zelfbeschikking tot uiting komt in totaal verschillende tijden en geografische gebieden. Dit boek is een literaire pageturner die je meeneemt op een emotionele reis door het verleden en het heden. Het is een prachtig geschreven boek vol avontuur, spanning en ontroerende momenten.

Heerlijke feelgood

We weten ook dat je soms gewoon een flinke dosis positiviteit en geluk nodig hebt. Daarom hebben we ook een heerlijke feelgood voor je klaar staan. Deze feelgood zal je hart verwarmen en je een glimlach op je gezicht bezorgen.

En daar is-ie dan: de Bookchoice Exclusive van mei. ‘Voet op eigen bodem’ van Vannessa Thuyns is een boek dat gaat over vriendschap, verbinding en vrijheid. Het verhaal volgt Cat, die na anderhalf jaar reizen noodgedwongen terugkeert naar Nederland en tijdelijk bij het gezin van Menno en Viv gaat wonen als vaste oppas. Maar al snel merkt Cat dat het leven in Nederland haar benauwt en dat alle verantwoordelijkheden haar naar de keel grijpen. Daarnaast heeft ze een haat-liefdeverhouding met haar ouders die haar nog steeds zien als een mislukte violiste. Het enige lichtpuntje in haar leven is dokter Bastiaan Brandt. Het boek biedt een goede dosis romantiek en humor, maar toont ook de oprechte emotie bij de hoofdpersonages. Het is een heerlijke roman waarbij je even kunt wegdromen. Eerder werk van Thuyns werd genomineerd voor Feelgood van het jaar. We zijn trots dat we haar succesvolle boeken als eerste exclusief bij Bookchoice aanbieden.

Je verdient het om jezelf af en toe een moment van rust en plezier te gunnen. Dus maak je klaar om nieuwe personages en werelden op de pagina's van deze topboeken te ontdekken. Of je nu in de stemming bent voor een bloedstollende thriller of een hartverwarmend feelgood, wij hebben het voor je! Veel lees- en luisterplezier!

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.