En dan is het alweer de één-na-laatste maand van het jaar. Je kunt nu heerlijk van de nieuwe e-books en luisterboeken genieten! Lees hieronder alles over de spetterende november selectie.

Spannende thrillers

We hebben natuurlijk weer topthrillers voor je klaarstaan die je gelezen moet hebben. Als je graag vermaakt wil worden dan is ‘Stikdonker’ van het Deense succesduo Faber & Pedersen een absolute aanrader. Na zijn tijdelijke ballingschap in Sandsted keert inspecteur Martin Juncker terug naar Kopenhagen. Meteen krijgt hij een nieuwe moordzaak toegewezen: een jonge vrouw is gewurgd en halfnaakt achtergelaten in een struik. Rechercheur Signe Kristiansen is blij dat haar partner terug is. Ze doet onderzoek naar de moord op een jonge neonazi tijdens een politieke actie. Dan blijkt dat de twee zaken een link hebben en bundelen ze hun krachten. Het boek heeft een spannende verhaallijn en neemt je even mee naar een andere wereld. Kortom; een heerlijk thriller om te lezen of luisteren!

Nadat ze een jaar hebben overleefd op een onbewoond Schots eiland voor een realityprogramma, wachten acht mensen op een strand op de boot die hen eindelijk komt ophalen. De zon zakt al achter de horizon, maar er is nog geen boot te zien. De paniek slaat toe. Zijn ze bewust achtergelaten? Kom er snel achter in ‘Gestrand’ van Sarah Goodwin. Deze psychologische thriller is ideaal voor de fans van Lucy Foley, Sarah Pearse en Ruth Ware. Het verhaal zit vol plotwendingen en is daarom dé pageturner van deze maand. Met een goede opbouw lees je dit boek gegarandeerd in één ruk uit!

In ‘De Hollander’ van Matthijs Deen stuit een Nederlands patrouilleschip op een verdronken wadloper, aangespoeld op de drooggevallen zandplaat De Hond. Voordat de vloed het lichaam meesleurt, bergt de bemanning het en neemt het mee naar Delfzijl. Het slachtoffer heeft de Duitse nationaliteit, de zandplaat bevindt zich in betwist grensgebied. De Duitse justitie eist dat het slachtoffer onmiddellijk wordt uitgeleverd, maar de Nederlandse brigadecommandant weigert. Een internationaal conflict is geboren. Dit boek is prachtig geschreven en mondt uit in een vermakelijk plot. De eerste echte Waddenthriller lees en/of luister je nu bij Bookchoice!

Indrukwekkende romans

Historisch, pakkend en romantisch; ook de romans van november zijn niet te missen. ‘Grote dromen’ is het eerste deel in de ‘Het nieuwe land’-serie van Sarah Lark. België, 1912. Vrouwen mogen niet studeren voor dierenarts, maar dat is het enige dat Nellie ooit gewild heeft. Daarom sluiten zij en haar jeugdvriend Philipp De Groot een verstandshuwelijk: Nellie kan zo aan de slag als ‘assistent’, en Philipp kan zich wijden aan zijn echte liefde: muziek. Maar dan verdwijnt Philipp na de oorlog plotseling uit Nellies leven... Fan van Corina Bomann en Lucinda Riley? Dan is dit boek echt iets voor jou!

In ‘Dochters van Kiev’ van Erin Litteken vertellen drie generaties vrouwen het verhaal van Oekraïne. In 1929 leidt de zestienjarige Katya nog een onbezorgd leven; ze wordt omringd door familie en is verliefd op haar buurjongen. Maar Stalins plan om Oekraïne, de graanschuur van Europa, in te lijven bij het communistische collectief roept een afschuwelijke hongersnood over het land af. Zeventig jaar later. Omdat Katya’s kleindochter Cassie jong weduwe is geworden, trekt ze tijdelijk bij haar oma in. Daar ontdekt ze het dagboek van haar grootmoeder, dat het schokkende verhaal achter haar familie onthult. Een onvergetelijk boek dat je niet snel uit je hoofd krijgt!

Een kijkje in de groeiende business van cosmetische chirurgie? Dan moet je bij de Bookchoice Exclusive van deze maand zijn. We verwennen je graag met ‘Kliniek Zuid’ van Nick de Koning. In dit boek runt dr. Caro Benedict in een van de duurste straten van Amsterdam de zeer succesvolle cosmetische Kliniek Zuid. Maar dan komt Caro’s overvolle leven onder grote druk te staan. Een aantal van haar cliënten meldt zich met onverklaarbare klachten na een borstvergroting. Wanneer de spanning oploopt en haar een rechtszaak boven het hoofd hangt, biedt haar even aantrekkelijke als onmogelijke ex en collega Felix zijn hulp aan, maar kan ze hem vertrouwen? Deze sensationele medische drama is perfect voor de fans van Divorce, Medisch Centrum West en het werk van Saskia Noort!

Non-fictie

In ‘Bij twijfel hard zingen’ gaat Francis van Broekhuizen, ’s lands geliefdste operazangeres, musicalster, tekenaar en tv-personality, dieper in op de belangrijkste gebeurtenissen uit haar leven. Volledig open en eerlijk vertelt zij over haar leven als misdienaar bij de nonnen, haar geloof in God, haar coming-out, gepest worden en natuurlijk haar liefde voor opera en het podium. Dit boek is heerlijk en oprecht en staat al meer dan 12 weken in de bestseller 60. Broekhuizen heeft een prachtige schrijfstijl waardoor zij, net als Bookchoice, lezen leuker maakt!

Heerlijke feelgood

‘Ook dat nog’ is een herkenbare en vrolijke dagboekroman vol humor. De vijftiger Roos moet het na haar scheiding doen met een saaie baan en een flatje. Roos is boos en schrijft haar frustraties van zich af. Wanneer dochter Maddy na een verbroken relatie bij Roos intrekt, lopen de spanningen hoog op en grijpt ook Maddy naar de pen.

Ondertussen belandt Oma Loes, een voormalige dolle mina, na een gebroken heup in een zorgcomplex tussen de 'wandelende graftakken'. Haar activistische hart bloeit op en ze trekt weer ten strijde. Nu tegen de stereotypering van ouderen. In deze vrolijke dagboekroman over een gescheiden moeder in haar ‘tweede leven’, een millennial in een identiteitscrisis en een hippieoma in een bejaardenoord, leven we mee in het jaar waarin alles verandert. Dit boek is heerlijk om eventjes te ontspannen. Het wordt steeds kouder, dus pak dit boek er lekker bij onder een dekentje en genieten maar!

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.