De zomer ligt achter ons en de winter komt sneller dichterbij. Het is alweer oktober en dat betekent dat we een nieuwe fantastische selectie voor je hebben klaarstaan! Ga je voor een thriller, roman of feelgood?

Spannende thrillers

Familie is belangrijk en voor familie doe je alles. ‘Wat niet deert’ van Nicolet Steemers is een thriller van Nederlandse bodem. Dertien jaar na de plotselinge verdwijning van hun moeder, brengen drie volwassen kinderen en hun verwarde, aan geheugenverlies lijdende vader de herfstvakantie door in de Achterhoek. De plek roept bij alle gezinsleden herinneringen op en daar zit niet iedereen op te wachten. Ieder heeft zo zijn eigen idee over wat er destijds is gebeurd met het verdwijnen van de moeder. Is het altijd beter om de waarheid te kennen of kunnen sommige dingen beter verborgen blijven? Dit verhaal zit psychologisch goed in elkaar en de impact op de familie blijft je bij. Het boek zit van begin tot eind vol spanning en is moeilijk weg te leggen!

‘Vermist’ gaat vanaf de eerste bladzijde onder je huid zitten. Het is het eerste deel in de nieuwste huiveringwekkende serie van bestsellerauteur Simon Beckett. Tien jaar geleden werd het leven van agent Jonah Colley verwoest door de verdwijning van zijn jonge zoon Theo. Een vraag om hulp van een oude vriend leidt Jonah naar de ontdekking van vier lichamen – genadeloos toegetakeld en voor dood achtergelaten. Colley wordt vervolgens zelf verdachte in de zaak, maar hij ontdekt ook een netwerk van leugens en geheimen over de mensen die hij dacht te kennen. Wat is er werkelijk al die jaren geleden gebeurd? Dit boek smaakt naar meer!

‘Spoorloos’ van Mari Hannah is het eerste, spannende deel uit een thrillerserie. Wanneer de trans-Atlantische vlucht 0113 van Londen naar New York ineens van de radar verdwijnt, snapt niemand wat er gebeurd is. De geliefde van rechercheur Kate Daniels bevindt zich in het vliegtuig, maar Kate wordt gedwongen zich afzijdig te houden van het onderzoek. Toch kan Kate het niet laten om uit te zoeken wat er is gebeurd in dat vliegtuig. Naarmate het verhaal vordert stijgt de nieuwsgierigheid en lees je het boek in één adem uit. Dit boek is de perfecte thriller voor koudere dagen.

Indrukwekkende romans

Zin in een aangrijpende en meeslepende geschiedenis die gebaseerd is op ware gebeurtenissen? Dan moet je ‘Soms sneeuwt het in april’ van Janneke Siebelink toevoegen aan je lees- of luisterlijst. 1985. Katharina en Peter staan op een beslissend punt in hun relatie. Na twintig jaar hadden ze niet meer op een zwangerschap gerekend en ze vragen zich af of ze dit wel samen willen. Het wordt Katharina het duidelijk dat haar familie nog een andere geschiedenis kent, een die terugvoert naar de Tweede Wereldoorlog. Het boek is een indringende roman over identiteit en afkomst. Met dit boek ben je een sterk en oprecht verhaal rijker.

Romancelezers en ‘Bridgerton’-fans opgelet; ‘Haar rots in de branding’ van Julia Quinn is deel 3 van de Rokesby-serie en daar verwennen we je graag mee in onze nieuwe selectie. De onafhankelijke en avontuurlijke Poppy Bridgerton wil alleen trouwen met een aanbidder met dezelfde interesses en een even scherp intellect als zij. Helaas komt niemand die dit jaar naar haar hand dingt in aanmerking. Lukt het iemand om haar hart te veroveren? Dit boek is dé perfecte keuze als je in de stemming bent voor iets luchtigs, romantisch en humor!

Schitterende literatuur

‘Het eiland van de verdwenen bomen’ van Elif Shafak is een meeslepend en rijk verhaal om niet te vergeten. Cyprus, 1974. Kostas en Defne ontmoeten elkaar heimelijk in de plaatselijke taverne, onder de vijgenboom die door een holte in het dak omhoog groeit. Dat is de enige plek waar zij, een Turkse, en hij, een Griek, elkaar ongezien kunnen treffen. Dan breekt de oorlog uit. Kostas wordt naar een oom in Londen gestuurd, Defne blijft achter. Dit hartverscheurende boek gaat gegarandeerd voor een onvergetelijke leeservaring zorgen.

Heerlijke feelgood

Het geweldige aan Bookchoice is dat je lekker uit verschillende genres kunt kiezen. Of je kiest ervoor om van alles te gaan genieten! En daarom hebben we natuurlijk ook verrukkelijke feelgoodboeken voor je klaar staan.

‘Het kamermeisje’ van Nita Prose is een ultieme feelgoodroman opgezet als een detective van Agatha Christie, waarin Molly zich van een onzichtbaar kamermeisje ontpopt tot een onvergetelijke heldin. Ze is nét wat anders dan de rest, maar onmogelijk om haar niet in je hart te sluiten. Dit verhaal doet denken aan de beroemde detectives van Agatha Christie, maar is bovenal een hartverwarmende roman. Molly is nét wat anders dan de rest en toont dat elk probleem opgelost kan worden met vriendschap en saamhorigheid. Heb jij al zin in een feest van begin tot eind? Deze #1 New York Times bestseller moet je gelezen hebben!

Over feestjes gesproken, ‘Door een roze bril’ van Vannessa Thuyns is de heerlijke Bookchoice Exclusive van oktober. Psychologe Stella krijgt een onmogelijke opdracht; ze moet op korte termijn een team coachen dat elkaar continu in de haren vliegt. Met tegenzin verruilt ze haar eigen praktijk en huis in Friesland voor een tijdelijke logeerplek bij haar beste vriendin Pleun in hartje Amsterdam. Stiekem bevalt het leven in de bruisende stad haar best goed, maar Friesland kan ze niet loslaten. Thuyns verovert feelgoodLand en is geliefd door alle lezers en luisteraars. Het boek is hartverwarmend en perfect voor de lezers van Jojo Moyes en Jill Mansell.

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.