Nu de ochtenden langzaam weer kouder worden en de bomen hun blaadjes naar beneden laten dwarrelen, breekt de tijd van knusse leesmomenten aan. Met een theetje, een goed boek en een dekentje kom je als lezer heerlijk knus de koudere maanden door. Gelukkig staan er weer 8 fijne boeken op je te wachten. Lees hieronder meer over de Bookchoice selectie van oktober.

Lees deze spannende thrillers

In ‘De 20’ is het aftellen begonnen. Sam Holland sleept je mee in een gruwelijk spannende race tegen de klok. Rechercheur Adam Bishop arriveert in het holst van de nacht op de plek waar een toegetakeld lichaam is ontdekt. Het is een gruwelijk tafereel, maar het met spuitbus aangebrachte cijfer boven het lijk bezorgt Adam pas écht koude rillingen. Er zijn namelijk al meer slachtoffers, en bij elk lichaam is een nummer gevonden: 20, 19, 18… De moordenaar telt af, maar waarom? In dit bloedstollend spannende verhaal blijf je raden wat het plot is. Een echte must-read voor liefhebbers van een gruwelijke thriller die op zoek zijn naar een schokkend en aangrijpend verhaal.

Het historische verhaal van ‘Vindolanda’ neemt je mee naar Britannia in 98 na Christus. In een wereld waar de Romeinen aan hun opmars werken bestaat er veel onvrede onder de lokale volkeren. Vindolanda is een Romeinse legerbasis gelegen aan de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Het is aan Flavius Ferox om de vrede in het gebied te bewaren. Hij zal al zijn lef, humor en sluwheid nodig hebben om een oorlog tegen te gaan, de vrouw die hij liefheeft te beschermen en uit te zoeken wie de kopstukken achter de Britse rebellie zijn. In een spannend verhaal vol historische inzichten over het Romeinse Rijk neemt Adrian Goldsworthy je mee in de bloedstollend spannende wereld van een Romeinse soldaat. Is zijn moed genoeg om te overleven in Britannia? Als geschiedenis één van jouw lievelingsvakken was, dan mag je dit boek niet missen. De auteur is historicus én een beeldende verteller. Het resultaat is een meeslepend verhaal in een realistische schets van het verleden.

Geniet van deze meeslepende romans

Het vervolg is eindelijk hier! Deze maand lees je exclusief ‘Kliniek Zuid: In de steigers’ bij Bookchoice. In deze heerlijke juicy roman met drama, intriges en chantage neemt Nick de Koning je mee in het verhaal van Kliniek Zuid. Dr. Caro Benedict zit middenin de verbouwing van haar kliniek, terwijl ze ook in haar privéleven flink moet klussen. Ze ligt in scheiding met Robbert, de vader van haar twee kinderen en mede-oprichter van de kliniek. Uit alle macht probeert Caro het beschaafd te houden en de kinderen te ontzien, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Zoon Teun ontvlucht de situatie thuis in allerlei exorbitante feestjes en dochter Sofie is nog maar amper hersteld van de opname voor haar eetstoornis. Biedt woest aantrekkelijke collega arts Felix haar steun of zal ze toch voor zichzelf moeten kiezen?

In ‘Lysbeth’ schetst Marlies Medema een adembenemend portret van een rijke Amsterdamse koopmansvrouw. Deze levendige roman neemt je mee in het leven van Lysbeth, die een rol speelde in één van de grootste politieke conflicten van de Gouden Eeuw. Als honderd jonge contraremonstranten hun huis overvallen, dreigt Lysbeth alles te verliezen. Ze zint op wraak om de machthebbers het zwijgen op te leggen. Maar als het stadsbestuur haar man wil oppakken voor hoogverraad, moet ze vechten voor haar leven. Deze meeslepende roman is een must-read voor liefhebbers van historische verhalen.

Ben je op zoek naar historische fictie vermengd met spanning en een brok nuchterheid? Bekijk dan eens ‘Het geheime genootschap’ van Sarah Penner. In deze betoverende roman gaan twee vrouwen op zoek naar de waarheid en gerechtigheid met de gevaarlijke kunst van het oproepen van de doden. Vaudeline heeft het wonderlijke talent om de geesten van moordslachtoffers op te roepen en zo de identiteit van de daders vast te stellen. Om antwoorden te vinden op vragen rondom de dood van haar zus besluit Lenna Wickes het onbekende te omarmen en Vaudeline in te schakelen. Als Vaudeline naar Engeland wordt gehaald om een nieuwe en spraakmakende moord op te lossen, reist Lenna mee als haar assistent. Bij het ontrafelen van het moordmysterie werken de twee vrouwen samen met de machtige mannen van een geheim genootschap. Maar hoe verder ze komen in hun onderzoek, hoe meer ze er zelf in verstrikt lijken te raken…"

Aangrijpende literaire romans

‘Schemerleven’ van Jaap Robben is een fijnzinnige roman over de jonge, vrijgevochten Frieda. Ze beleeft een onstuimige liefde met de getrouwde Otto die ze op een late wintermiddag tussen de ijsschotsen ontmoet. Wanneer Freida op 81-jarige leeftijd plotseling weer alleen is, dringt het verzwegen verdriet zich aan haar op. Pas dan durft ze op zoek te gaan naar wat ze is verloren. In deze verbluffende roman draagt elke zin bij aan het wonderlijke verhaal. Het indrukwekkende verhaal zal je bijblijven.

In een meeslepende vertelling gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis vertelt ‘De onbedoelden’ over een tweeling die gescheiden is bij de geboorte. Een ongetrouwde vrouw raakt in de jaren zestig in katholiek Limburg zwanger van een tweeling. De dochters worden afgestaan, gescheiden en weten niet van elkaars bestaan af. Jaren later komt het verdrietige geheim aan het licht en begint de zoektocht van de zussen naar elkaar. Een ontroerend boek dat je meesleept in een verhaal over de zoektocht naar het verleden en elkaar.

In ‘Wat de stenen ons vertellen’ neemt Clara Dupont-Monod je op een bijzondere en gevoelige manier mee in het leven van een gezin met een gehandicapt kind. In deze intense roman volg je het verhaal van de andere gezinsleden en hoe zij omgaan met het meervoudig beperkte kind. Een aangrijpend verhaal dat de lezer meesleept met een fijne schrijfstijl en een fenomenaal plot. Een echte must-read!

En daar heb je het! De nieuwe boeken staan nu voor je klaar, als een schatkist vol verhalen die wachten om ontdekt te worden. Of je nu kiest voor de digitale bladzijden of jezelf laat onderdompelen in de wereld van luisterboeken, we hopen dat deze selectie je maand net wat sprankelender heeft gemaakt. Dus neem een duik in de verhalen en laat je verrassen door wat deze woordenwerelden te bieden hebben. Op naar een maand vol lees- en luisterplezier.

Tot snel, bij de volgende literaire ontdekkingsreis!

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.