Het is alweer september, wat betekent dat er een nieuwe selectie voor je klaarstaat! Heb jij al zin in een heerlijke traktatie? Scrol snel naar beneden en lees alles over de 8 heerlijke boeken die voor jou zijn geselecteerd deze maand.

Spannende thrillers

‘Perfecte moord’ is het zesde deel van de bloedstollend, spannende D.I. Callanach-serie van Helen Fields. Ava Turner en Luc Callanach werken ieder aan hun eigen zaak, totdat blijkt dat de mensen die naar Frankrijk worden vervoerd, worden geruild tegen mensen die naar Schotland worden verhandeld. Er staan mensenlevens op het spel en het is aan Luc en Ava om ze te redden. We hebben van velen van jullie begrepen dat jullie naar dit boek hebben uitgekeken. Het is eindelijk tijd om te genieten!

Heb je zin in nog een meeslepend verhaal dat je in één keer uitleest? Dan moet je ‘De echoman’ downloaden. Jessica Ambrose is op de vlucht. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond is geraakt. Dan ontdekt Ambrose een link tussen de misdaden: iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. Gaat het haar lukken om haar onschuld te bewijzen? Dit boek is echt iets voor jou als je fan bent van Daniel Cole (Ragdoll) en de Netflix-serie Mindhunters!

Zeven maanden nadat Antonia Scott en Jon Gutiérrez hun vorige zaak hebben afgerond, tre­ffen ze elkaar aan de oever van de rivier de Manzanares. In de rivier, die dwars door Madrid loopt, is een drijvend lijk aangetro­ffen. Antonia concludeert dat het slachto­ffer van grote hoogte in de rivier is terechtgekomen. Is ze van een brug gesprongen, of geduwd? Een drijvend lijk in Madrid. Een vermoorde maffioso in Marbella. Een race tegen de klok voor detectives Antonia Scott en Jon Gutiérrez. Je leest er allemaal over in ‘De zwarte wolvin’ van Juan Jurado. Dit boek is een steengoede Spaanse thriller!

Indrukwekkende romans

Voor de Bookchoice Exclusive van deze maand verwennen we je met een heerlijke roman. ‘Huize Volverve’ van Monique van Roosemalen is ontroerend, komisch en diep menselijk. Negen kleurrijke ouderen wonen samen op de tweede verdieping van verzorgingshuis Volverve. Stuk voor stuk kijken ze terug op een bewogen leven. Een van hen, Annie van der Pol, zou niet te handhaven zijn; ze is de draad kwijt en valt medebewoners lastig. Als de bewoners erachter komen dat de directrice haar weg willen hebben, besluiten om zelf op Annie te gaan passen. Fan van Hendrik Groen en Tosca Niterink’s ‘De vergeetclub’? Dan ga je dit boek gegarandeerd koesteren!

De volgende roman in de selectie van deze maand is een verhaal als een rollercoaster, hartverscheurend en hoopvol. ‘Herinneringen aan hem’ is erg aangrijpend en lees je in één adem uit. Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden.

Het boek is een emotioneel, maar hoopvol verhaal van TikTok-sensatie en bestsellerauteur Colleen Hoover. Over TikTok gesproken, wist je dat Bookchoice nu ook daarop te vinden is? We zouden het leuk vinden als je ons volgt. We delen boekenweetjes, nieuwtjes, acties, een kijkje achter de schermen en nog veel meer!

'Het huis met de rode luiken’ is een meeslepende historische roman. Aleida van Vlierden, dochter van een beroepsmilitair, krijgt als 19-jarige een liefdesaffaire met advocaat Herman Willem Daendels, zoon uit een geslacht van stadsbestuurders. Daar hun families lijnrecht tegenover elkaar staan, wordt hun liefde verboden. Dit boek leest heerlijk weg en het is een schitterend kijkje in onze vaderlandse geschiedenis!

Schitterende literatuur

‘De atlas van overal’ is een persoonlijk en diepgravend verhaal over immigratie en de relatie tussen vader en zoon. Dit boek van Deniz Kuypers is een voor de Libris Literatuur Prijs 2022 genomineerde roman over de zoon van een Turkse migrant, het opgroeien tussen twee culturen, rusteloosheid en de verhalen die ons verbinden. Een echte aanrader voor elke ouder en elk kind die de onderlinge relatie wil zien, herkennen en voelen!

Aangrijpende non-fictie

Het verlies van een moeder wordt in ‘ik zal je nooit meer’ openhartig en gevoelig beschreven. Begin jaren tachtig trekt een 21-jarige Nederlandse vrouw uit een gegoede familie in haar eentje naar Martha’s Vineyard, een eiland voor de Amerikaanse kust. Na jaren krijgt haar oudste dochter Tatjana flarden mee van het magische eilandleven. Ze vat het plan op om met haar moeder terug te keren naar het eiland. De reis komt er nooit van…

Als Tatjana zestien is, overlijdt haar moeder. Aan rouwen komt ze niet toe, ze gaat het verdriet jarenlang uit de weg. Wanneer ze het niet meer kan ontlopen, groeit ook de behoefte haar moeder opnieuw te leren kennen. Wie was ze voordat ze Tatjana’s moeder was? Als je er van houdt om ontroerd te raken én een traantje van geluk te laten, dan is dit boek een absolute aanrader!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.