Terwijl de zomerbries langzaam ruimte maakt voor de eerste herfstblaadjes, is het nu het perfecte moment om de deur te openen naar een schitterende nieuwe verzameling verhalen! Terwijl we afscheid nemen van augustus, staan de schijnwerpers klaar om te stralen op onze gloednieuwe selectie boeken voor september. Dus, of je nu smacht naar een nagelbijtende thriller die je zenuwen op de proef stelt, of naar een meeslepende roman die je verbeelding laat dansen, we hebben precies datgene waar jouw leeshonger naar verlangt. Scroll snel naar beneden en lees alles over onze gloednieuwe topselectie!

Spannende thrillers

‘De Handlanger’ levert een meesterlijke dosis diepgaand mysterie en psychologische intriges in deze nieuwste Eddie Flynn-thriller van Steve Cavanagh. Terwijl topadvocaat Eddie Flynn de taak op zich neemt om de onschuld van de meest gehate vrouw van Amerika te bewijzen, raakt hij verstrikt in een intrigerend web van bewijsmateriaal, waarheid en bedrog. Met een knap uitgewerkte whodunit-verhaallijn die voortdurend de nieuwsgierigheid prikkelt, balanceert Cavanagh op meesterlijke wijze tussen juridische complexiteit en psychologische diepgang, en leidt hij de lezers door een spannende en mysterieuze reis die hen tot de laatste bladzijde in zijn greep houdt. Een absolute must-read voor liefhebbers van thrillers en mysteries die op zoek zijn naar een onvergetelijke leeservaring!

‘Tijgerlelie’ van Marion Pauw is een indringende roman die zich vastklampt aan je gedachten en je meesleept in een beklemmende vriendengroep waar de dynamiek verandert van hechte banden naar giftige spanningen. De half-Spaanse Lili en haar vijf huisgenoten worden met enthousiasme naar de afgelegen Pyreneeën gelokt, waar ze het afgelegen hotel El Refugio moeten beheren. Een onverwachte toevoeging aan de groep, de flamboyante Monica, doet de groepsdynamiek echter verschuiven en brengt een toxische sfeer met zich mee. Na een tragische gebeurtenis valt de groep uit elkaar, en zeventien jaar later leeft Lili nog steeds met de mentale gevolgen van die tijd. Als een van de oud-huisgenoten zelfmoord pleegt, wordt Lili gedwongen om het verleden onder ogen te zien. Pauw weeft een meeslepend verhaal dat zowel een pageturner als een whodunnit is, terwijl het diepe emotionele lagen aanboort. Dit boek is een onmisbare leeservaring die je niet alleen in spanning houdt, maar ook raakt en doet nadenken over de kracht van vriendschap en de schaduwen van het verleden.

‘De beeldhouwer’ van Chris Carter dompelt de lezers onder in een huiveringwekkende serial killer-thriller die fans van Mo Hayder en J.D. Barker zal betoveren. Wanneer een student verpleegkunde een gruwelijke moord ontdekt op haar patiënt, officier van justitie Derek Nicholson, brengt dit profiler Robert Hunter en zijn partner Carlos Garcia in verwarring. Wat hen nog meer verontrust, is de cryptische aanwijzing die de moordenaar achterlaat. Terwijl Hunter en Garcia zich in het onderzoek storten, ontvouwt zich een angstaanjagende zoektocht naar een seriemoordenaar die zijn daden als kunst beschouwt. Met psychologische diepgang en een meeslepende vertelstijl biedt dit boek een spannende ervaring die je moeilijk neer kunt leggen. Dit is een meesterlijk geschreven whodunit die de duistere hoeken van de menselijke geest verkent en de lezer meeneemt op een enerverende reis vol onverwachte wendingen!

Indrukwekkende romans

‘Het walvistheater’ van Joanna Quinn is een meeslepend verhaal, dat op fijngevoelige wijze wordt verteld. In de bruisende tijd tussen de wereldoorlogen groeien de Seagravekinderen - Cristabel, Florence en Digby - op aan de kust van Dorset. Te midden van de onzekere toekomst van de Engelse aristocratie vinden ze troost en avontuur bij elkaar. Wanneer een gestrande walvis op het strand verschijnt, wordt deze onverwachte ontmoeting een bron van creativiteit. Met de walvisbotten bouwen ze een theater dat hun fantasieën tot leven brengt, een toevluchtsoord van vreugde en hoop in hun jeugd. Terwijl de 20e eeuw vordert, worden de Seagraves geconfronteerd met de uitdagingen van die tijd, elk op hun eigen pad. Maar de erfenis van hun ouderlijk huis en het walvistheater houdt hen verbonden, als een symbool van hun gezamenlijke geschiedenis en de kracht van vriendschap. Dit hartverwarmende familiedrama neemt je mee op een inspirerende reis terug in de tijd waarin het verleden en het heden samenkomen in een betoverend verhaal.

‘De reus van Amsterdam’ van Tanya Commandeur is een levendig historisch verhaal dat een boeiende inkijk biedt in de showbusiness, liefdes en geheimen rondom de langste Nederlander ooit. In het Amsterdam van 1918 is de eenentwintigjarige Albert door zijn opmerkelijke lengte een opvallende verschijning die nergens onopgemerkt blijft en geen werk kan vinden. Zijn toekomst lijkt somber, tot hij wordt ontdekt door een Duitse impresario. Hoewel hij zichzelf niet als entertainer ziet, wordt hij in Berlijn voor een groot publiek geplaatst. Een ontmoeting met Seppi in het circus zorgt voor een diepe vriendschap en een romance met Mina, Seppi's zus. Ondanks hun liefde worden ze gescheiden: Albert vertrekt naar Amerika en Mina blijft in Zwitserland. Zal hun pad ooit weer kruisen? Gebaseerd op het opmerkelijke leven van Albert Johan Kramer, de langste Nederlander ooit, neemt deze roman je mee op een inspirerende reis terug in de tijd. Het is een meeslepend verhaal van een Nederlandse auteur dat romantiek, geschiedenis en de menselijke spirit op prachtige wijze samenbrengt.

Literatuur

‘Water val’ van Ingrid de Vries brengt een prachtig coming-of-age-verhaal, waarin twee scholieren onverwacht een connectie met elkaar vinden. De Vries schildert een ontroerende roman over de ontluikende vriendschap tussen twee kwetsbare tieners, Einar en Hamid. Einar, gevangen tussen ruziënde ouders, en Hamid, een eenling die dagelijkse pesterijen met opgeheven hoofd doorstaat, groeien langzaam naar elkaar toe wanneer ze gedwongen worden samen te werken voor een schoolopdracht. Terwijl hun vriendschap bloeit, worden ze geconfronteerd met uitdagingen die hun band op de proef stellen, vooral wanneer klasgenoten hen uitdagen. De Vries, bekend van haar prachtige debuut ‘Schijnvrucht’, levert opnieuw een indrukwekkende roman af. Het verhaal boeit vanaf de eerste pagina's, met beide hoofdpersonen die snel de sympathie van de lezer winnen. De bijzondere vriendschap tussen de populaire maar eenzame Einar en de getraumatiseerde Hamid raakt thema's zoals kwetsbaarheid, groepsgedrag en de kracht om je eigen pad te kiezen. Dit menselijke en ontroerende verhaal weet de lezers te inspireren met de wereld van twee jonge mensen en de moed waarmee ze navigeren.

Heerlijke feelgood

‘Als je wint’ van Gaby Rasters is de Bookchoice Exclusive van september en betovert je als lezer met een heerlijk verhaal over de ultieme prijs. Hoofdpersonage Tess laat op een charmante manier zien dat rijkdom niet altijd geluk met zich meebrengt, zelfs niet na het winnen van een grote prijs. Haar naïeve karakter leidt tot onverwachte vriendschappen en tegelijkertijd ook tot de nodige teleurstellingen. Wanneer een man plotseling beweert haar biologische vader te zijn, staat Tess voor een uitdagende keuze. Is hij oprecht, of heeft hij financiële motieven zoals haar (ex-)partner Vince? Wat betek..ent dit voor haar relatie met haar neef en beste vriend, bakker Justin? Het verhaal illustreert prachtig hoe geluk niet te koop is en hoe wat echt waardevol is, geen prijs heeft. Rasters' vorige werk, 'Bij jou ben ik echt', was een enorm succes, en 'Als je wint' bewandelt dezelfde weg met een romantisch, emotioneel en inspirerend verhaal dat je niet wilt missen.

En daar heb je het! De nieuwe boeken staan nu voor je klaar, als een schatkist vol verhalen die wachten om ontdekt te worden. Of je nu kiest voor de digitale bladzijden of jezelf laat onderdompelen in de wereld van luisterboeken, we hopen dat deze selectie je maand net wat sprankelender heeft gemaakt. Dus neem een duik in de verhalen en laat je verrassen door wat deze woordenwerelden te bieden hebben. Op naar een maand vol lees- en luisterplezier.

Tot snel, bij de volgende literaire ontdekkingsreis!

Volg je ons al op Facebook, Instagram en/of Tiktok? Wij zouden dat heel leuk vinden. Zo blijf je up to date en kun je lekker van onze updates genieten!

Ben je nog niet lid van Bookchoice?

Bekijk onze lidmaatschappen en start jouw lees- en luisteravontuur!

Al tienduizenden lezers gingen je voor.